A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

Масляну святкували

Дата: 19.03.2019 20:09
Кількість переглядів: 82

Масляну святкували,  

Люту зиму проводжали.  

Були танці, були співи  

Тай млинці усім на диво.  

Ой, яке ж то гарне свято –  

Вас дозвольте привітати!.

Саме ці слова стали девізом родинного свята «Масляна», яке було організоване та проведене у перший тиждень весни класним керівником Луцків Марією Тадеївною та вихователем Галамай Ольгою Степанівною у 1А класі Теребовлянського навчально-реабілітаційного центру.

Теплі, щирі розмови, велика кількість розваг і звичайно ж, змагання, конкурси у яких брали участь не лише діти, а й батьки.  Адже «Батьки завжди є вихователями своїх дітей і кладуть перші зерна майбутніх успіхів чи не успіхів виховання».  

Метою свята було ознайомлення учнів з традиціями українського народу, формування шанобливого ставлення до національної культури  , виховання любові і поваги до найближчих і найрідніших людей – батька й матері, бажання допомагати їм, доводити, що батьки і діти – це Одне ціле.

Головними гостями на святі були млинці, як символ тепла,сонця та перемоги весни над зимою. Вправні господині майстерно змагалися  у різних конкурсах, а саме: «Добра господарочка», «Млинець», «Хто швидше» і т.д., акцентуючи увагу дітей на звичаї та традиції українського народу, що позитивно вплинуло на національну свідомість маленьких патріотів.

А що вже дітлахам весело було! Грали різні естафети, змагалися у конкусах таких як: «Бій з перешкодами», «Кидалки»,  «Найспритніший» і т.д.

Та найцікавішими для дітей та батьків були спільні конкуси, як символ єдності родини: «Біг на трьох ногах», «Смайлики», змагання з поїдання млинців.

Гаряченькі, щойно з плити, вони наповнювали повітря у класі неймовірним ароматом! Тож щойно закінчилися ігри та змагання, усі разом куштували сонячні млиці з ароматним чаєм.

Приємно було спостерігати за тим, як разом святкують і дорослі і малі. А у голові роїлися думки з приводу того, що саме так і повинно відбуватися, саме таким чином і передаються традиції, дух свого народу, що відроджується у нових поколіннях.

       

       

       

       

        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень