A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

Урок гордості "Геніальна дочка українського народу"

Дата: 25.02.2021 07:46
Кількість переглядів: 63

Леся Українка... Її ім'я золотими літерами закарбувалося на скрижалях нашої літератури, нашої історії. Ми споруджуємо їй пам'ятники, будуємо меморіальні комплекси, влаштовуємо урочисті концерти на її честь і не підозрюємо, що дух її завжди присутній серед нас. Жінка-борець, жінка, яка «в серці має те, що не вмирає».

Сьогодні, 24 лютого, для учнів 5-12 класів вихователями Центру проведено урок гордості "Геніальна дочка українського народу", присвячений 150 річчю від Дня народження Лесі Українки. Вихованці більше дізналися про життя і творчість письменниці, розповідали біографію поетеси, ділились враженнями, адже з 10 років Леся Українка серйозно хворіла, називаючи подальше своє життя «тридцятилітньою війною» з хворобою та болем. Попри фізичні муки вона завжди йшла вперед, сягаючи нових вершин. Учні переглянули відео «Цікаві факти з життя Лесі Українки», галерею ілюстрацій до творів письменниці, до глибини серця пройнялися поезією найвідомішої жінки-українки.

Талановиті люди, як зорі, полишають свій слід у майбутніх поколінь. Кожним словом, кожним променем думки, кожним болем своїм живе в душі нашого народу людина, що ім'я їй - Леся Українка. Своїм життям вона підтвердила призначення дочки Прометея. Адже вона запалила у серцях людей силу духу, добра, самопожертви в ім'я свого народу, вогонь відданості і патріотизму, віру в краще майбуття.

       

       

       

       

       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень