A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

Предметний тиждень методичного об’єднання вчителів корекційно-розвиткової роботи

Дата: 22.05.2019 08:46
Кількість переглядів: 83

З  13.05.19 по 17.05.19 року  у Теребовлянському НРЦ проходив предметний тиждень методичного об’єднання вчителів корекційно-розвиткової роботи. В рамках тижня вчителями МО були проведені ряд заходів зокрема:

В понеділок 13.05.19 року  було організовано  виставку новинок методичної літератури з  питань проведення корекційно-розвиткової роботи з учнями з особливими освітніми потребами, а також тренінг  на тему : «Фонетичний режим у навчально-ребілітаційному центрі для дітей з вадами слуху та тяжкими вадами мови» Під час проведення тренінгу  вчителем дефектологом слухового кабінету Федорчуком І.Т. було звернено увагу учасників тренінгу на важливості дотримання фонетичного режиму, як системи заходів та вимог, спрямованих на закріплення засвоєних школярами з вадами слуху правильних вимовних навичок. Також Ігорем Тимофійовичом було проведено практичну частину на якій він ознайомив присутніх з руховими вправами  для роботи над диханням , голосними та приголосними звуками під час проведення фонетичної ритміки, оскільки такі тренувальні вправи допомагають дітям  вірно відчувати музичні звуки – спочатку у вигляді окремих букв, потім складів, а пізніше й пісень,що в свою чергу сприяє покращенню розмовної мови учнів. Перед учасниками тренінгу виступила директор Центру Кацан М.Б. яка наголосила у своєму виступі на важливості дотримання всіма учасниками навчального процесу фонетичного режиму у нашому навчально-реабілітаційному центрі.

У вівторок 14.05.19 року було  організовано і проведено усний журнал   «Про відзначення  Всесвітнього дня мігруючих птахів» вчителем індивідуальної слухової роботи  Ломакіною О.М. спільно з вчителем біології Ходинецькою М.Й. Мирослава Йосипівна у цікавій формі розповіла про мігруючих птахів які щовесни прилітають до нас, про те чим живляться, як орієнтуються під час польоту щоб не заблукати і прилетіти на своє постійне місце гніздування. А ще Мирослава Йосипівна ознайомила учнів з наслідками забруднення природи  пластиковими  відходами і якої шкоди завдають такі відходи птахам. Цікавим продовженням усного журналу була розповідь Ломакіної О.М. та учнів Центру які розповіли цікаві легенди про птахів, та розгадали кросворд про мігруючих птахів.

Середа 15.05.19 року була також не менш насиченою і цікавою. Відповідно до плану проведення предметного тижня було організовано і проведено з учнями Центру в переддень Дня вишиванки квест на тему: « Серце моє- Україна». Учні були поділені на дві команди і по відповідних маршрутах на станціях виконували завдання які збагатили і розширили їхні знання про українську вишивку і все, що з нею пов’язано. В підсумку перемогла дружба, і всі учасники отримали грамоти і солодкі призи.

У четвер 16.05 19 року у Всесвітній День вишиванки в рамках предметного тижня було заплановано і проведено віртуальну мандрівку Україною під назвою «Вишивана моя Україно». В ході цієї віртуальної мандрівки вчитель індивідуальної слухової роботи Демчук Л.Й. ознайомила учнів Центру з особливостями та історією вишивки усіх областей нашої  України. В ході заходу діти побачили і почули багато нової інформації про історію української вишивки та її розмаїття і красу.

І на завершення предметного тижня у пятницю 17.05.19 року було підведено підсумки проведеного предметного тижня, та обговорено плани на проведення предметного тижня на наступний навчальний рік.

       

       

      


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень