A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

«Письмо і мова – народу нашого основа»

Дата: 12.11.2021 08:56
Кількість переглядів: 76

«Письмо і мова – народу нашого основа» - гасло другого дня професійної майстерності вчителів гуманітарних дисциплін.

09 листопада після написання XXI Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності святкування Дня української писемності і мови продовжилося арт-полем «Бринить, співає наша мова, чарує, тішить і п’янить».

Учні та вчителі підготували у відеоформаті поетичне інтерв’ю «Українською думаю, дихаю, живу». Під час його проведення вони висловили своє відношення до української мови рядками поезій відомих українських письменників.

Оглянувши і прослухавши інформаційне досьє «Історія української писемності та мови», школярі дізналися більше цікавих фактів про абетки різних народів, першовитоки нашого українського письма, видатних діячів нашої культури: Нестора–літописця, Кирила і Мефодія, Івана Федорова. На основі отриманої інформації була проведена інтелект-вікторина «Пам’ятаємо, знаємо, цінуємо». Закінчилося свято піснею про мову у сурдоперекладі учениці дев’ятого класу Брухівської Вікторії.

Особливого, неповторного і патріотичного настрою додали учасникам заходу і глядачам вишиванки, які розцвіли у залі чарівним цвітом українських візерунків.

Учні усвідомили, що мова – одна з головних ознак нації, вона підтримує свідомість національної єдності українського народу, любов до Батьківщини й пошану до себе.

       На зображенні може бути: 8 людей, люди стоять та у приміщенні       На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять та у приміщенні

На зображенні може бути: 11 людей, люди стоять та у приміщенні       На зображенні може бути: 5 людей, люди стоять та у приміщенні


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень