A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

Тиждень протидії булінгу

Дата: 09.10.2020 11:16
Кількість переглядів: 57

З метою привернення уваги учасників освітнього процесу до питань протидії булінгу, попередження насильства та жорстокості в сім’ї, мобілізації зусиль на вирішенні конкретних актуальних завдань, формування нетерпимості до проявів агресії, розвитку співчутливого ставлення один до одного з 05 по 09 жовтня 2020 року в Теребовлянському НРЦ тривав Тиждень протидії булінгу, упродовж якого вчителі, вихователі, соціальний педагог та практичні психологи проводили тематичні виховні заходи.

Учні пройшли анкетування на тему «Що я знаю про булінг?». Відбулася презентація інформаційного бюлетеня «Все про булінг», метою якого було знайомство з поняттям «булінгу», його попередженням, виховування в учнів почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства, розвиток вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації, а також формування навичок відповідальної та безпечної поведінки.

Діти отримали цікаву та корисну інформацію про проблему сьогодення в учнівському середовищі під час ігрової вправи «Своє ім'я я знаю, друзів по імені називаю», яку проводили вчителі початкових класів та тренінгу «Життя без насильства», організованого класними керівниками. Учні одержали пам’ятку про те, як захистити себе й своїх друзів від булінгу, дізналися про свої права, обов’язки. Кожен бажаючий мав можливість висловити власну думку та свій погляд на дану проблему під час бесіди «Викресли булінг з життя» та перегляду відеороликів за матеріалами мотиваційних зустрічей Ніка Вуйчича: «Як Нік Вуйчич боровся з булінгом у своєму житті», організованих вихователями Центру.

Цікавим закінченням Тижня була гра-квест «Подолаємо конфлікти дружньою командою», де діти діяли разом та здобували нагороди один для одного, навчилися працювати ще злагодженіше, як зазвичай.

Кожен повинен почувати себе захищеним. Треба поважати свої права, права іншого і вчитися співіснувати разом. Адже бути гарною людиною – це добра звичка і прищеплювати її треба змалечку.

       

       

       

       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень