A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

Відкритий онлайн-урок “Європа починається з тебе”

Дата: 16.05.2019 11:44
Кількість переглядів: 98

Цьогоріч до Дня Європи, 15 травня, учні та педагоги Теребовлянського навчально – реабілітаціного центру змогли взяти участь у відкритому онлайн-уроці “Європа починається з тебе”. Учням розповідали про те, як впровадження європейських цінностей та стандартів впливає на якість життя в Україні.

У ролі викладача з європейських цінностей виступив відомий український тележурналіст, актор, сценарист і музикант Майкл Щур, а відкрила віртуальний урок Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Зміст уроку був розрахований на учнів 8-13 класів, однак долучитися до нього міг кожен охочий. Школярі мали змогу заздалегідь поставити запитання Майклу Щуру через реєстраційну форму: https://bit.ly/2V8VP5I або надіславши лист на скриньку: values.ukraine@gmail.com

 Всеукраїнський онлайн-урок «Європа починається з тебе» проводився вперше в Україні. Його мета – розповісти учням про те, як впровадження європейських цінностей та стандартів впливає на якість життя в Україні. «Сьогодні ЄС – це простір, де люди живуть у демократії, у повазі до верховенства права та прав кожної окремої людини. Це те, що відрізняє цей простір від будь-яких інших. Тому нам принципово важливо повернутися додому, в європейську родину і бути рівними серед рівних», – наголосила представниця Уряду Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Своєю чергою Майкл Щур зазначив, що сила ЄС полягає у безбар’єрності, як фізичній так і ментальній. Йдеться не тільки про можливість безперешкодно перетинати кордони, а й про вміння сприймати інших, відмінних від нас людей.

«Ці бар’єри заважають нам бути сильними, отримувати більші прибутки, кращі знання, винаходити нові круті речі. Що менше бар’єрів між нами, то ми сильніші. Саме тому безбар’єрність є однією з базових європейських цінностей – «ми відкриті для всіх, але ви маєте дотримуватись правил», – зауважив Майкл Щур.

Захід спрямований на популяризацію європейських демократичних цінностей та європейської інтеграції серед учнів, формування «європейської свідомості» та відчуття «громадянина Європи», усвідомлення серед молодих українців своєї приналежності до Європи.

Найактивніших учнів і шкіл нагородили тематичними призами та подарунками від організаторів заходу - МОН, Мінінформполітики, Офісу Віце-прем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе, проекту ЄС «Association4U» та Google Україна.

       

       

       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень