A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

Виховна година «Життєвими стежками Остапа Пасіки»

Дата: 10.06.2021 20:00
Кількість переглядів: 101

9 червня 2021 року класний керівник 7-А класу Лідія Демчук провела виховну годину «Життєвими стежками Остапа Пасіки». Учні дізналися про життєвий і творчий шлях журналіста, майстра різьби по дереву, уродженця нашого краю, ознайомилися з книгою «Дивосвіт Остапа Пасіки».

Про творчість цього своєрідного майстра знімають фільми. Їх аж шість. Три з них Остап Адамович сам не бачив. Вони розійшлися в різні кінці світу: Ізраїль, Японію, Австралію. Проте стрічку «Через роки, через віки», бачили напевно всі. В радіопередачі «Зворотній зв’язок» Остапа Пасіку назвали «Шевченком у дереві». У нього було багато виставок. Народний художник Остап Пасіка одночасно працював в кількох тематичних напрямках: сатиричний, ліричний та глибоко патріотичний. Минуле і сучасність – в тісному переплетінні,

взаємодоповнені, спонукають до роздумів, осмислення суспільного поступу на всіх його етапах.

Продовженням даного виховного заходу була екскурсія в краєзнавчий музей нашого міста, де діє виставка митця. Значна частина творчих робіт виконана на плакетках з дерева Кровинківського лісу, які майстер заготовляв тут, щорічно відвідуючи рідні місця.

       

       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень