A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

Відеоекскурс  в  історичне  минуле  «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг»

Дата: 23.01.2019 17:04
Кількість переглядів: 105

Відеоекскурс  в  історичне  минуле  «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг»

 

Соборна Україна нині незалежна,

 Як квітка синьо-жовта розцвіла.

 І не згубилася людська любов безмежна

 До України-неньки і її буття,

 Що упродовж віків нам мрію дарувала

 Й наснагу йти до вільного життя.

 Україно, соборна державо,

 Сонценосна колиско моя!

 

       Таким   був  лейтмотив  виховного  заходу,  який  провів    в  Теребовлянському  НРЦ    вчитель  історії – начальник  районного  відділу  освіти  -  Кацан  Й.П. 

        В  своїй  презентації  вчитель  наголосив,  що  День Соборності України –це  свято народної єдності, що відзначається в пам'ять про події, які об'єднали українців східної і західної частини країни в далекому 1919 році. «У тяжкій і тривалійборотьбі за національневизволення, утвердженнявласноїдержавностінаш народ не раз переживав як гіркі, так і радісніподії.Одна з таких сторінокнашогоминулого - боротьбаукраїнського народу за соборністьсвоїх земель.Ми з вами на нашомузаходібудемогортатисторінкигероїчної  боротьби   українського  народу  за  свободу  та  єдність  українських  земель», - зазначив  Й.П.Кацан.

Сьогодні ми віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – розбудови економічно й духовно багатої, вільної  та  демократичної України, щоб показати нашим пращурам, що ми – гідні нащадки. 

День Соборності, як ніколи, актуальний  в наші дні.  В ході  заходу  відбулося   вшанування  активістів УНР і ЗУНР,  сучасних героїв, учасників Революції Гідності, воїнів АТО, які віддали життя за єдність України.

Відзначення Дня Соборності  в  Центрі, вшанування творців Акту Злуки – це не тільки суспільна потреба, а й моральний обов’язок берегти світлу пам’ять незліченних жертв, протягом віків принесених українським народом на олтар незалежності, соборності, державності.

       

       

       

       

На  завершення  заходу  всі  учні  та  працівники  Центру  простягнули  територією  закладу  25-ти  метрове  полотнище  синьо-жовтого  українського прапора  на  знак  вшанування однієї  з найбільших у Центральній та Східній Європі масових акцій – «живого  ланцюга»,  що  пройшла 21 січня 1990 р. як символ єдності східних і західних земель України.

Живи та міцній, УкраїнськаДержаво! –

Вмиралиу битвах мільйонибійців,

Щоб стяг синьо-жовтийпіднявсь величаво

Й над Києвомстольнимвікимайорів.

     Вихованці  Центру  впевнені в бажанні будувати Українську державу в рівноправній єдності всіх громадян незалежно від національності, віри і переконань, бо «Свобода, Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні», - відзначив  на  закінченні   заходу  Й.П.Кацан.

    

       

https://www.youtube.com/watch?v=cUhHtmMlELI


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень