A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

Науково-методичний семінар-тренінг “Сучасні компетентнісні засади розвитку осіб з особливими освітніми потребами в умовах навчально-реабілітаційного закладу”.

Дата: 06.03.2019 17:25
Кількість переглядів: 85

05.03.2019 року у Теребовлянському навчально-реабілітаційному центрі відбувся

науково-методичний семінар-тренінг “Сучасні компетентнісні засади розвитку осіб з особливими освітніми потребами в умовах навчально-реабілітаційного закладу”.

 Відкрила семінар директор центру Кацан Марія Богданівна яка радо зустріла і побажала учасникам семінару плідної праці, а також  ознайомила з  роллю навчально-реабілітаційного закладу  в освітньому розвитку дитини з особливими освітніми потребами.

Йосип Кацан, начальник відділу освіти Теребовлянської ОДА виступив з доповіддю  «Особливості індивідуального підходу до дітей з особливими освітніми потребами в умовах інтегрованого та інклюзивного навчання» та поділився досягненнями вчителів району та центру  у роботі з таким контингентом дітей.

 З учасниками семінару  своїми новинками в розробці навчальних програм та підручників для роботи з дітьми з особливими освітніми потребами в умовах навчально-реабілітаційного закладу  поділились наукові співробітники Інституту спеціальної педагогіки і психології ім. Миколи Ярмаченка НАПН України.

Рібцун Юлія Валентинівна старший науковий співробітник відділу логопедії Інституту спеціальної педагогіки і психології ім. Миколи Ярмаченка НАПН України, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник ознайомила учасників семінару з окремими аспектами стандартизації навчально-методичного забезпечення навчання молодших школярів з тяжкими порушеннями мовлення. Перед присутніми виступила головний науковий співробітник відділу навчання жестової мови Інституту спеціальної педагогіки і психології ім. Миколи Ярмаченка НАПН України, доктор педагогічних наук, професор Світлана  Вікторівна Кульбіда яка поділилась з учасниками семінару підходами і можливостями білінгвального навчання глухих учнів  у реаліях сьогодення та провела практичні заняття  жестової мови. В ході роботи  тренінгових груп педагоги центру поділились  досвідом роботи та методичними напрацюваннями  у роботі з дітьми з особливими освітніми потребами, вносили свої пропозиції і зауваження що до розробки навчальних програм та підручників.

 Музичними вітаннями учасників науково-методичного  семінару-тренінгу привітали учні та педагоги центру.

 

       

       

              

       

       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень