A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності в дошкільному відділенні

Дата: 28.05.2019 22:57
Кількість переглядів: 65

 

 У дошкільному відділенні Теребовлянського НРЦ з  20.05.2019р.  по 24.05.2019р.  було проведено Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності. Метою проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності було поліпшення якості освітнього процесу  з питань особистої безпеки та захисту життя дітей; пропаганда здорового та безпечного способу життя серед дітей та батьків; вироблення у дітей дошкільного віку умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров'я під час НС.

         До участі в Тижні знань з основ безпеки  життєдіяльності було залучено: педагогічний колектив, обслуговуючий  персонал, дітей всіх вікових груп та їх батьків. 

При підготовці до «Тижня безпеки дитини» проведено ряд заходів:

Понеділок «День здоровя».

 Проведено бесіди на тему «Що таке здоров’я?», та «Мандрівка  до країни Вітамінів». Також проведено консультації  та  практичні вправи щодо пальчикової гімнастики ,  точковий масаж, засоби загартування та інше  з батьками.

 Вівторок « Сам вдома».

 Бесіда «Небезпечні речі»,  « Сам вдома». Робота з художньою літературою . Читання казок  « Вовк і семеро  козенят»,  « Котик і півник». Дітям на прикладі казок роз’яснено правила поведінки при зустрічі з незнайомими людьми та правила користування небезпечними предметами.

Середа « Вогонь друг або ворог»

Цього дня діти складали казку  «Про веселих сірничків»

За допомогою рухливих та дидактичних ігор діти  дізналися про правила  поведінки з вогнем та за допомогою яких машин ми можемо боротися із пожежею. Гра  « Пожежний рятувальник», «Автомобілі спеціального призначення», «Швидка допомога»

Четвер  « Ми-  пішоходи та пасажири».

Проведено бесіди на тему:  «Я йду до дитячого садка», « Пасажири та пішоходи». За допомогою образотворчого мистецтва діти  закріпили знання про світлофор, правила користування світлофором на вулиці та дорозі. Виготовлено аплікацію « Світлофор».

 Пятниця « Екологи»

Проведено бесіди на тему « Стихійні лиха»,  Правила поведінки в лісі». Закріплено знання дітей про правила перебування в лісі, біля річки, під час екскурсій в природу. Проведено досліди з повітрям. Діти дослідили як рухається повітря, як його можна відчути, його значення для природи та людини. На завершення діти декламували вірші про природу.

 План основних заходів до Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності виконаний у повному обсязі та результативно. Діти усіх вікових груп отримали та закріпили достатньо знань, умінь і практичних навичок з безпеки життєдіяльності та на випадок екстремальної ситуації.

       

       

       

       

       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень