A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

Тиждень знань з безпеки життєдіяльності

Дата: 08.10.2021 20:08
Кількість переглядів: 62

Сьогодні, як ніколи, підвищується роль освіти у підготовці школярів до самостійного життя у сучасному світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає, а екологічний фон з кожним роком погіршується. Саме тому життєво необхідним завданням є озброїти дітей знаннями, уміннями і розумінням важливості збереження власного життя і здоров’я.

З цією метою в Теребовлянському НРЦ проведено Тиждень знань з безпеки життєдіяльності, який тривав з 4 по 8 жовтня 2021 року.

Перший день Тижня пройшов під гаслом «Найбільше багатство – здоров’я!». Під керівництвом вихователів учні 1-6 класів на занятті читання художньої літератури ознайомилися з цікавими історіями про здоровий спосіб життя, які містить збірка «У казковій країні здоров’я». Старшокласники ж у цей час побували на практичному занятті з надання першої медичної допомоги потерпілому та ознайомлення з індивідуальними засобами захисту, яке провели учителі предмету «Основи здоров’я» та медичні сестри НРЦ.

Другий день – «Умій захистити себе сам!». Класні керівники та вихователі розширили знання дітей з особливими освітніми потребами про самобезпеку: малеча переглядала мультфільми на Youtube-каналі ПЛЮСПЛЮС «Корисні підказки. Електрично-фантастично», старші – навчальний фільм про правила евакуації під час виникнення надзвичайних ситуацій (Youtube-канал Освітній портал Педагогічна преса).

Третій день – «Сірник не чіпай – вогонь не закликай!». Вихователі Центру провели зі школярами бесіди «Правила пожежної безпеки вдома та в закладі освіти», «Засоби пожежогасіння».

Четвертого дня в рамках Тижня знань з безпеки життєдіяльності проведено День Цивільного захисту під покликом «Ми все знаємо і вміємо!». У цей час відпрацювали тренувальну евакуацію, відповідальний за ЦЗ Центру провів з педагогічним та учнівським колективами інформаційну хвилинку «План евакуації Теребовлянського навчально-реабілітаційного центру», під час години класного керівника обговорили питання «Правила безпечної поведінки з незнайомими людьми» та «Як поводити себе в надзвичайних ситуаціях».

«Живи цікаво та безпечно!» - заклик п’ятого дня Тижня. Учні 5-11 класів разом з класними керівниками та вихователями попрацювали над проєктом «Життя в безпеці», розпочавши роботу з виготовлення інформаційних колажів для класних кімнат.

Проведена робота була змістовною, корисною та цікавою для дітей.

Будьте обережні! Дбайте про своє здоров'я та благополуччя!

       

       

       

       

       

       

       

       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень