A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

Сьогодні, 14 травня 2021 року, виповнюється 150 років з дня народження Василя Стефаника

Дата: 14.05.2021 21:36
Кількість переглядів: 72

«Я робив, що міг. Перетоплював це мужицьке слово, яке мав біля себе, аж пальці мені викручувались з болю… І все, що я писав, мені боліло»

Василь Стефаник

Сьогодні, 14 травня 2021 року, виповнюється 150 років з дня народження Василя Стефаника – видатного українського письменника, громадського та політичного діяча, однієї з важливих постатей культурного та соціально-політичного життя України.

Ім'я Василя Стефаника вимовляється з особливою любов'ю. Він увійшов в історію не лише української, а й світової літератури як автор правдивих соціально-психологічних новел з життя галицького селянства під владою Австро-Угорської монархії, а згодом шляхетської Польщі.

Творчість В. Стефаника сприймалася сучасниками як суспільно значима подія в духовному житті українського народу одразу після появи його збірки “Синя книжечка” (1899). За її творцем визнавали талант великої художньої сили І. Франко, М. Коцюбинський, Леся Українка, О. Кобилянська, Г. Адам. Новаторські якості новелістики В. Стефаника та художня майстерність визначили її першорядне значення в історії національної літератури й викликали на зламі XIX - XX століть широке зацікавлення прозою українського письменника в багатьох країнах світу.

З нагоди 150 річниці з дня народження Василя Стефаника у Теребовлянському НРЦ представлено презентацію «Життя і творчість Василя Стефаника» для старших класів, з якої діти дізнались про життєвий і творчий шлях письменника. Детальніше ознайомитись із життям В. Стефаника, зрозуміти світогляд письменника, заглянути в його творчу майстерню, наблизити реальну історичну дійсність і осягнути її глибину допомогла учням виставка видань «Я душу пустив у душу народу...».

       

       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень