A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

Карпатська симфонія

Дата: 18.09.2018 22:19
Кількість переглядів: 105

Де можна почути особливу симфонію осені? Відповідей може бути безліч, бо кожна особистість неповторна. Особливий стан єднання з природою педагоги Теребовлянського НРЦ відчувають у горах. Мандри осінніми Карпатами для нас уже стали традиційними. Цьогоріч ми здійснили сходження до Смотрицького водоспаду.

Маршрут розпочався із столиці Гуцульщини – Верховини, вздовж швидкоплинного Чорного Черемошу до високогірного села Дземброня (898м. над рівнем моря). Саме тут розпочинається пішохідний маршрут на Чорногірський хребет. Піднявшись вище села, перед нами відкрились неймовірні краєвиди гірського масиву серед якого виділялись гори Вухатий камінь та Смотрич. Ще трохи пройшовши ми опинились на полонині Смотрицькій, де у «Молочній хаті» ознайомились з технологією приготування карпатських сирів: буц, вурда, бринза. Дальше  маршрут пролягав до каскаду водоспадів, що розташовані на потоці Мунчель і спадають з гори Смотрич. Подолавши перепад висоти у 900м. ми опинились біля найвищого каскаду висотою 10м.

У наших планах було сходження на гору Вухатий Камінь, але мінлива карпатська погода внесла свої корективи.

Прощаючись з величними Карпатами, ми відвідали ще один водоспад – Пробій на річці Прут, що розташований у  місті Яремче.

Гірське повітря, мальовничі краєвиди, щедрі дари природи та невимушене спілкування з друзями нам надали сил та енергії на цілий  навчальний рік.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень