Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

середа 01.04

01.04.2020

Літературне читання

Тема :Буква «є». Складання і записування слів. Опрацювання скоромовки з букваря.

Завдання

1.Читати слова, скоромовку  з буквою «є» з букваря (ст 52).

2. Складати і записувати слова з пелюсточок квіточки ( буквар ст-52).

3. Вивчити скоромовку Грицька Бойка «Єнот» (ст-52).

Українська мова

Тема : Письмо малої букви «є». Написання прямих та обернених складів із буквою є, слів.

Завдання

1.Написання малої букви «є» .

2. Написання прямих та обернених складів з буквою «є»: тє, нє, лє,єс,єм,єв.

3.Написання слів за вибором з букваря.

4.Списати скоромовки  з букваря  (ст 48).

Математика

Тема : Додавання та віднімання в межах 20.

Завдання

  1. Лічити до 20 у прямому порядку.

  2. Записати числа в межах 20.

  3. Математичний диктант.

Число 17 збільшити на 3.

Від 15 відняти 5

Записати числом : один десяток шість одиниць;  один десяток дев’ять одиниць; вісім;              два десятки.

  1. 16+3       20-10        14+6       10+10       17-7        13+4       19-6        18-1

Соціальне побутове

Тема: Корисні продукти харчування.

Сьогодні вранці ви всі вчасно прокинулися, зробили ранкову гімнастику і гігієнічні процедури. А потім … (відповіді дітей)

А для чого дитині потрібно поснідати? (відповіді дітей)

Так, обов'язково вранці дитині вашого віку потрібно поснідати. Їжа постачає організм дитини речовинами, які дають йому змогу рости і розвиватися.

Їжа або харчування — необхідна умова нашого життя. Без їжі людина не може жити.

Сьогодні на уроці ви навчитеся розпізнавати корисні продукти та напої, дізнаєтеся, чому дітям потрібно вживати овочі, фрукти, молочні продукти щодня. Під час уроку ми навчимося вибирати їжу корисну для здоров'я. Тема дуже важлива для кожного із нас.

Організм дитини потребує повноцінного і різноманітного харчування.

Ми вживаємо різну їжу: хлібобулочні вироби і крупи; овочі і фрукти; молоко і молочні продукти; м'ясо, рибу, бобові продукти, яйця.

Завдання

Вибрати і назвати корисні продукти    із поданих (молоко ,сир, чипси, яблуко, сік, картопля, мівіна, сухарики, копчена ковбаса, компот, кока кола, солодощі, мед, риба, морозиво-прикріпляють на плакат «Здорова їжа»)

Я досліджую світ

Тема : Назви фруктів. Споживання їх та користь для людини.

Всім відомо, що фрукти корисні – це справжній природній продукт. Більшість з них також дуже зручні. Деякі люди називають їх «фаст-фудом природи», тому що їх так легко брати з собою і вони не потребують приготування.

 

У яблуках багато вітаміну С. Починається сезон застуд, яблука - один з найбільш доступних джерел цього важливого для нашого імунітету вітаміну-антиоксиданту. Вони покращують пам’ять , роблять зуби міцними і білими, зміцнюють м’язи.

 

Основна цінність груші - у вмісті поживних волокон. Вміст вітаміну С в ній невисокий. Груші зазвичай здаються солодшими за яблука, хоча цукру в них менше. Значна частина сортів груші багата на мікроелементи, у тому числі йод. У грушах багато фолієвої кислоти, яка важлива дітям.Вона дуже корисна для серця. До речі, чим кращий і сильніший запах груші, тим більша її користь, особливо для серця. На відміну від яблук, груша також корисна і для легенів. Неоціненна користь цього плоду і для системи травлення. Стиглі соковиті й солодкі груші сприяють перетравленню їжі, мають закріплювальні властивості і тому корисні при розладах кишечника. М'якоть груші легше переноситься організмом, ніж м'якоть яблук.

 

Виноград – надзвичайно корисна ягода, що містить в своєму складі велику кількість корисних речовин. До складу винограду входить велика кількість органічних кислот, клітковини, а також вітамінів і мінералів. Зокрема, виноград багатий вітаміном А, С, вітамінами групи В, фолієвою кислотою, а також такими мінералами як кальцій, калій, магній, фосфор, залізо і селен.

Сливу дуже полюбляють, тому що вона смачна, але мало хто знає, що вона має цілющі властивості, які підтримують людський організм протягом усього дня і допомагають позбавитися від багатьох захворювань.

 

Сливові плоди містить в собі вітаміни А, В1, В2, С, Е, Р, а також фолієву кислоту і ніацин.

У народній медицині відомі випадки успішного лікування сливами виразок та ран які довго не заживають. Цілителі їх нерідко використовують як допоміжний засіб в боротьбі очними запаленнями. Фрукти рекомендують для зміцнення зору та підтримки імунітету.

 

Абрикоси просто рясніють корисними речовинами, список яких аж ніяк не обмежується вітамінами. Вітамінна основа цього фрукта – вітаміни А і С. Охороняє імунітет людини, дозволяючи справлятися з вірусами і практично виключити ризик простудних захворювань.

У складі абрикоса міститься велика кількість йоду, калію, магнію та заліза. Ці мінерали мають важливе значення для серцево-судинної і кровоносної систем організму, завдяки чому цей фрукт важливо регулярно їсти тим, хто страждає анемією.