A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

Державні закупівлі 2025

ОБГРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик предмета закупівлі,
його очікуваної вартості та/або розміру бюджетного призначення
в межах закупівлі
Сирні продукти( сир твердий 50%) за ДК 021:2015: 15540000-5 – Сирні продукти.

Підстава для публікації обгрунтування: постанова Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 №1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 01.08.2013 №631 і від 11.10.2016 №710».

Мета проведення закупівлі: забезпечення потреб Замовника у закупівлі Сирні продукти       ( сир твердий 50%)  для належної організації харчування в реабілітаційному центрі у 2025 році.

Замовник: Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр

Код ЄДРПОУ: 04590984

Вид процедури: запит цінової пропозиції

 Ідентифікатор закупівлі: UA-2025-04-30-007209-a

 Предмет закупівлі: Сирні продукти за ДК 021:2015: 15540000-5 Сирні продукти (сир твердий 50%).

 Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі:

Сир твердий жирністю не менше 50%, 6 кг

 сичужний твердий з коров’ячого молока, жирністю 50 %, 1 сорту, без додавання рослинних жирів з рівним міцним покриттям без пошкоджень, в розрізі круглі очка. Не повинно бути сторонніх запахів, присмаку гіркоти, плісняви. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства – виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову енергетичну цінність. Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО), що обов’язково відображається на етикетці маркуванням «без ГМО».

Строк придатності товару на момент поставки повинен становити не менше 80 % від загального терміну зберігання.

Для підтвердження якості запропонованої продукції Учасник повинен надати:

- Сертифікат якості, декларація виробника, якісне посвідчення або інший документ, що підтверджує якісні характеристики товару;

-  Копію Експлуатаційного дозволу,  відповідно до Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” або рішення компетентного органу про державну реєстрацію потужності та/або витяг з державного реєстру потужностей, що використовує Учасник під час здійснення господарської діяльності, що пов’язана з обігом продуктів харчування тваринного походження - власних та/або орендованих учасником;

Очікувана вартість предмета закупівлі: складає 3500,00 грн. з ПДВ і визначена відповідно до примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі (затверджена наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 року №275) виходячи з моніторингу цін на ринку таких товарів. Під час визначення очікуваної вартості закупівлі Замовником проаналізовано інформацію про ціни даного товару, яку отримали: - аналізом прас-листів імовірних постачальників; - шляхом використання загальнодоступної інформації, яка міститься у відкритих джерелах ; - інформації з електронної системи закупівель “ProZorro” (закупівель з аналогічним предметом закупівлі);-враховуючи середні споживчі ціни на товари у 2025 році ( квітень ), оприлюднені Державною службою статистики у 2025 році за посиланням https://www.ukrstat.gov.ua/operativ/operativ2018/ct/sctp/Arch_sctp_u.htm та виконання «Натуральних добових норм харчування в навчально реабілітаційних центрах, вищих навчальних закладах І-ІІ рівня акредитації сфери управління Мінсоцполітики», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 13 березня 2002 р. №324. 

Розрахунок проводиться на основі середньої річної кількості учнів  Теребовлянського навчально - реабілітаційного центру (150 чоловік), враховуючи добові норми харчування для обіду. Необхідна кількість продукції: 10 кг.

Щодо розміру бюджетного призначення: відповідно до статті 4 Закону планування закупівель здійснюється на підставі наявної потреби у закупівлі товарів, робіт і послуг. Заплановані закупівлі включаються до річного плану закупівель. Закупівля здійснюється відповідно до річного плану. При визначенні очікуваної вартості закупівлі під час складання річного плану закупівель замовники можуть виходити з планових вартісних показників, які можуть розраховуватись, зокрема виходячи із потреби у відповідних товарах, роботах і послугах у минулих роках з урахуванням економічних факторів, які впливають на ціноутворення на ринках відповідних товарів, робіт і послуг тощо.

 

 

 

 

 

ОБГРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик предмета закупівлі,
його очікуваної вартості та/або розміру бюджетного призначення
в межах закупівлі    
Овочі, фрукти та горіхи (буряк, банани, кабачок, помідори, яблука, цибуля зелена, огірки, капуста, петрушка, кріп)

 за ДК 021:2015: 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи.

Підстава для публікації обгрунтування : постанова Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 №1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 01.08.2013 №631 і від 11.10.2016 №710».

Мета проведення закупівлі: забезпечення потреб Замовника у закупівлі закупівлі    Овочі, фрукти та горіхи (буряк, банани, кабачок, помідори, яблука, цибуля зелена, огірки, капуста, петрушка, кріп)  для належної організації харчування в реабілітаційному центрі у 2025 році.

Замовник: Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр

Код ЄДРПОУ: 04590984

Вид процедури: запит цінової пропозиції

 Ідентифікатор закупівлі: UA-2025-04-28-003807-a

 Предмет закупівлі: Овочі, фрукти та горіхи  за ДК 021:2015: 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи (буряк, банани, кабачок, помідори, яблука, цибуля зелена, огірки, капуста, петрушка, кріп

 Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі:

Капуста білоголова, свіжа, ранньостигла 30 кг - Капуста свіжа, головки сформовані, зачищені від пошкоджених листів. Розфасовка – сітка від 15 кг. до 25 кг. Без ГМО.

Буряк столовий 30 кг - Коренеплоди свіжі, цілі, чисті, не зів’ялі, без пошкоджень, не уражені хворобами, без зайвої зовнішньої вологи. Згідно сорту за формою і забарвленням, з довжиною залишених черешків не більше ніж 2 см, або обрізаних врівень з плечиками коренеплоду. Допустимі коренеплоди з надламаними корінцями, з відхиленнями за формою, але не потворні. М’якуш соковитий, темно-червоний різних відтінків залежно від особливостей  сорту. Розфасовка – сітка від 15 кг. до 25 кг. Без ГМО.

Огірок 25 кг - Огірки свіжі ,вирощені в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин. Достатньої зрілості, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Колір відповідного виду, без плям. Смак, запах без сторонніх домішок. Без ГМО. Пакування – картонні ящики.

Помідор 10 кг - Помідори свіжі, вирощені в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин. Достатньої зрілості, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Колір відповідного виду, без плям. Смак, запах без сторонніх домішок. Без ГМО. Пакування – картонні ящики.

Кабачок 10 кг - Кабачок свіжий, без перевищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, але без ознак перезрілості та без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Колір відповідного виду, без плям. Смак, запах без сторонніх домішок. Без ГМО. Пакування- картонні ящики.

Банани 50 кг - Банани мають бути свіжими, без перевищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, але без ознак перезрілості (чорні цятки) та без ознак гнилі, без механічних пошкоджень та пошкоджень шкідниками. Смак і запах без сторонніх домішок. Колір плодів жовтий, допускається невелика ділянка зеленого лише біля плодоніжки. Без ГМО. Пакування – картонні ящики.

Яблука 300 кг - Яблука свіжі, солодкі або солодко-кислі. Повинні бути цілими, цілком дозрілими, чистими, без зайвої вологи, без стороннього запаху та присмаку. Плоди мають бути однакові за формою та за розміром від 6 см до 8 см, бути без ушкоджень шкідниками та захворюваннями, без пошкоджень шкірочки плоду, без перевищеного вмісту хімічних речовин. Зрілість має бути для споживання у свіжому вигляді, тобто плоди досягають найвищої якості по зовнішньому вигляду, смаку та консистенції м’якоті, перезрілість не допускається. Без ГМО. Пакування – картонні ящики.

Кріп свіжий 2 кг -  Зелень кропу свіжа зелена, рослини повинні бути здорові, незабруднені, не прим’яті, не пожовклі без ознак захворювань та ушкоджень. Тара повинна бути чистою, сухою, без сторонніх запахів та призначена для транспортування. Без ГМО.

Петрушка свіжа 2 кг - Листя петрушки повинні бути свіжі, цілі, яскраво зеленого кольору, здорові, без гнилі, не забруднені не прим’яті, без землі не пожовклі, не пошкоджені морозом та комахами -шкідниками, без домішок бур'янів. Забарвлення властиве для відповідного ботанічного сорту. Без стороннього запаху та присмаку (з характерним присмаком). Без ГМО

Цибуля зелена 2 кг - Цибуля зелена свіжа повинна мати свіже листя зеленого кольору довжиною 20 – 25 см, не зів’ялим, не підмороженим, не гнилим, не пожовтілим, чистим. Допускається до 5% цибулі зеленої з незначними відхиленнями розміру і пошкодженнями, та до 1% прилиплої до коріння землі. Смак, запах: властиві даному ботанічному сорту, без стороннього присмаку і запаху. Без ГМО

Для підтвердження якості запропонованої продукції Учасник повинен надати:

- Сертифікат якості, декларація виробника, якісне посвідчення або інший документ, що підтверджує якісні характеристики товару;

-  Копію Експлуатаційного дозволу,  відповідно до Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” або рішення компетентного органу про державну реєстрацію потужності та/або витяг з державного реєстру потужностей, що використовує Учасник під час здійснення господарської діяльності, що пов’язана з обігом продуктів харчування тваринного походження - власних та/або орендованих учасником;

Очікувана вартість предмета закупівлі: складає 24750,00 грн. з ПДВ і визначена відповідно до примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі (затверджена наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 року №275) виходячи з моніторингу цін на ринку таких товарів. Під час визначення очікуваної вартості закупівлі Замовником проаналізовано інформацію про ціни даного товару, яку отримали: - аналізом прас-листів імовірних постачальників; - шляхом використання загальнодоступної інформації, яка міститься у відкритих джерелах ; - інформації з електронної системи закупівель “ProZorro” (закупівель з аналогічним предметом закупівлі);-враховуючи середні споживчі ціни на товари у 2025 році ( квітень ), оприлюднені Державною службою статистики у 2025 році за посиланням
https://www.ukrstat.gov.ua/operativ/operativ2018/ct/sctp/Arch_sctp_u.htm та виконання «Натуральних добових норм харчування в навчально реабілітаційних центрах, вищих навчальних закладах І-ІІ рівня акредитації сфери управління Мінсоцполітики», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 13 березня 2002 р. №324. 

Розрахунок проводиться на основі середньої річної кількості учнів Теребовлянського навчально - реабілітаційного центру (150 чоловік), враховуючи добові норми харчування. Необхідна кількість продукції: 461,0 кг.

Щодо розміру бюджетного призначення: відповідно до статті 4 Закону планування закупівель здійснюється на підставі наявної потреби у закупівлі товарів, робіт і послуг. Заплановані закупівлі включаються до річного плану закупівель. Закупівля здійснюється відповідно до річного плану. При визначенні очікуваної вартості закупівлі під час складання річного плану закупівель замовники можуть виходити з планових вартісних показників, які можуть розраховуватись, зокрема виходячи із потреби у відповідних товарах, роботах і послугах у минулих роках з урахуванням економічних факторів, які впливають на ціноутворення на ринках відповідних товарів, робіт і послуг тощо.

 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень