A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

Державні закупівлі

ОБГРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик предмета закупівлі,
його очікуваної вартості та/або розміру бюджетного призначення
в межах закупівлі
Овочі, фрукти та горіхи (капуста,буряк,морква,цибуля,огірки,помідори,перець болгарський,кабачок,гарбуз,груша,нектарин,сливи,мандарини,банани,лимони,яблука,горіхи) за ДК 021:2015: 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи.

Підстава для публікації обгрунтування: постанова Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 №1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 01.08.2013 №631 і від 11.10.2016 №710».

Мета проведення закупівлі: забезпечення потреб Замовника у закупівлі овочі, фрукти та горіхи(капуста,буряк,морква,цибуля,огірки,помідори,перець болгарський,кабачок,гарбуз,груша,нектарин,сливи,мандарини,банани,лимони,яблука,горіхи)  для належної організації харчування в реабілітаційному центрі у 2023 році.

Замовник: Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр

Код ЄДРПОУ: 04590984

Вид процедури: відкриті торги (з особливостями)

 Ідентифікатор закупівлі: 

 Предмет закупівлі: Овочі, фрукти та горіхи  за ДК 021:2015: 03220000-9 М‘ясо(капуста,буряк,морква,цибуля,огірки,помідори,перець болгарський,кабачок,гарбуз,груша,нектарин,сливи,мандарини,банани,лимони,яблука,горіхи).

 Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі:

Капуста 1000 кг - Капуста свіжа, головки сформовані, зачищені від пошкоджених листів. Розфасовка – сітка від 15 кг. до 25 кг. Без ГМО.

Буряк столовий 700 кг - Коренеплоди свіжі, цілі, чисті, не зів’ялі, без пошкоджень, не уражені хворобами, без зайвої зовнішньої вологи. Згідно сорту за формою і забарвленням, з довжиною залишених черешків не більше ніж 2 см, або обрізаних врівень з плечиками коренеплоду. Допустимі коренеплоди з надламаними корінцями, з відхиленнями за формою, але не потворні. М’якуш соковитий, темно-червоний різних відтінків залежно від особливостей  сорту. Розфасовка – сітка від 15 кг. до 25 кг. Без ГМО.

Морква 900 кг - Коренеплоди свіжі, чисті, цілі, не зів’ялі, не тріснуті, без механічних пошкоджень, не уражені хворобами та шкідниками, достатньої зрілості, без ознак гнилі, без зайвої зовнішньої вологи. Згідно сорту за формою і забарвленням, з довжиною залишених черешків не більше 2 см,   або обрізаних врівень з плечиками коренеплоду. Не допускаються запарені, лопнуті, в’ялі, з відкритою серцевиною коренеплоди. Розфасовка – сітка від 15 кг. до 25 кг. Без ГМО.

Цибуля 600 кг - Коренеплоди свіжі, чисті, цілі, не зів’ялі, не тріснуті, без механічних пошкоджень, не уражені хворобами та шкідниками, достатньої зрілості, без ознак гнилі, без зайвої зовнішньої вологи. Згідно сорту за формою і забарвленням, з довжиною залишених черешків не більше 2 см,   або обрізаних врівень з плечиками коренеплоду. Не допускаються запарені, лопнуті, в’ялі, з відкритою серцевиною коренеплоди. Розфасовка – сітка від 15 кг. до 25 кг. Без ГМО.

Огірок 150 кг - Огірки свіжі,вирощені в природних умовах, без превищеного вмісту хімічних речовин.Достатньої зрілості, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками.Колір відповідного виду, без плям.Смак, запах без сторонніх домішок.Без ГМО.Пакування – картонні ящики.

Помідор 150 кг - Помідори свіжі, вирощені в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин. Достатньої зрілості, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками.Колір відповідного виду,без плям.Смак, запах без сторонніх домішок.Без ГМО.Пакування – картонні ящики.

Перець болгарський 50 кг - Перець болгарський свіжий, без перевищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, але без ознак перезрілості та без ознак гнилі, без механічних пошкоджень та пошкоджень шкідниками.Смак і запах без сторонніх домішок Без ГМО. Пакування – картонні ящики.

Кабачок 100 кг - Кабачок свіжий,без перевищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості,але без ознак перезрілості та без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками.Колір відповідного виду, без плям.Смак,запах без сторонніх домішок.Без ГМО.Пакування- картонні ящики.

Гарбуз 100 кг -Гарбуз свіжий, без  перевищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, але без ознак перезрілості та без ознак гнилі, без механічних пошкоджень та пошкоджень шкідниками.Колір відповідного виду, без плям.Смак,запах без сторонніх домішок.Без ГМО.Пакування-картонні ящики

Мандарини 500 кг - Мандарини мають бути свіжими, без перевищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, але без ознак перезрілості та без ознак гнилі, без механічних пошкоджень та пошкоджень шкідниками. Сорт солодкий. Смак і запах без сторонніх домішок. Колір від оранжевого до насичено оранжевого. Без ГМО. Пакування – картонні ящики.

Банани 700 кг - Банани мають бути свіжими, без перевищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, але без ознак перезрілості (чорні цятки) та без ознак гнилі, без механічних пошкоджень та пошкоджень шкідниками. Смак і запах без сторонніх домішок. Колір плодів жовтий, допускається невелика ділянка зеленого лише біля плодоніжки. Без ГМО. Пакування – картонні ящики.

Лимони 40 кг - Лимони мають бути свіжими, без перевищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, але без ознак перезрілості та без ознак гнилі, без механічних пошкоджень та пошкоджень шкідниками. Смак і запах без сторонніх домішок. Колір насичено жовтий. Діаметр не менше 8 см. Без ГМО. Пакуваання – ящики.

Яблука 1200 кг - Яблука свіжі, солодкі або солодко-кислі. Повинні бути цілими, цілком дозрілими, чистими, без зайвої вологи, без стороннього запаху та присмаку. Плоди мають бути однакові за формою та за розміром від 6 см до 8 см, бути без ушкоджень шкідниками та захворюваннями, без пошкоджень шкірочки плоду, без перевищеного вмісту хімічних речовин. Зрілість має бути для споживання у свіжому вигляді, тобто плоди досягають найвищої якості по зовнішньому вигляду, смаку та консистенції м’якоті, перезрілість не допускається. Без ГМО. Пакування – картонні ящики.

Груші 200 кг - Груші свіжі, солодкі,жовті та/або зелені . Повинні бути цілими, цілком дозрілими, чистими, без зайвої вологи, без стороннього запаху та присмаку. Плоди мають бути однакові за формою  без ушкоджень шкідниками та захворюваннями, без пошкоджень шкірочки плоду, без перевищеного вмісту хімічних речовин. Зрілість має бути для споживання у свіжому вигляді, тобто плоди досягають найвищої якості по зовнішньому вигляду, смаку та консистенції м’якоті, перезрілість не допускається. Без ГМО. Пакування – картонні ящики.

Нектарин 200 кг - Нектарин мають бути свіжими, без перевищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, але без ознак перезрілості та без ознак гнилі, без механічних пошкоджень та пошкоджень шкідниками. Смак і запах без сторонніх домішок. Колір насичено жовтий. Без ГМО. Пакуваання – ящики.

Сливи 100 кг - Сливи свіжі, солодкі . Повинні бути цілими, цілком дозрілими, чистими, без зайвої вологи, без стороннього запаху та присмаку. Плоди мають бути однакові за формою  без ушкоджень шкідниками та захворюваннями повинні відповідати ботанічному сорту, без пошкоджень шкірочки плоду, без перевищеного вмісту хімічних речовин. Зрілість має бути для споживання у свіжому вигляді, тобто плоди досягають найвищої якості по зовнішньому вигляду, смаку та консистенції м’якоті, перезрілість не допускається. Без ГМО. Пакування – картонні ящики.

Горіхи волоські лущені 25 кг - Горіхи волоські поставляються без шкарлупи, самі ядра.Якість товару повинна відповідати вимогам відповідних діючих нормативних документів,без забруднення шкідливими домішками та перетинками, без ознак ураження шкідниками, без ознак гниття.Смак, запах без сторонніх домішок.Без ГМО.Фасований у мішок.

Для підтвердження якості запропонованої продукції Учасник повинен надати:

- Сертифікат якості, декларація виробника, якісне посвідчення або інший документ, що підтверджує якісні характеристики товару;

-  Копію Експлуатаційного дозволу,  відповідно до Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” або рішення компетентного органу про державну реєстрацію потужності та/або витяг з державного реєстру потужностей, що використовує Учасник під час здійснення господарської діяльності, що пов’язана з обігом продуктів харчування тваринного походження - власних та/або орендованих учасником;

Очікувана вартість предмета закупівлі: складає 272550,00 грн. з ПДВ і визначена відповідно до примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі (затверджена наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 року №275) виходячи з моніторингу цін на ринку таких товарів. Під час визначення очікуваної вартості закупівлі Замовником проаналізовано інформацію про ціни даного товару, яку отримали: - аналізом прас-листів імовірних постачальників; - шляхом використання загальнодоступної інформації, яка міститься у відкритих джерелах ; - інформації з електронної системи закупівель “ProZorro” (закупівель з аналогічним предметом закупівлі);-враховуючи середні споживчі ціни на товари у 2023 році ( листопад,грудень), оприлюднені Державною службою статистики у 2023 році за посиланням https://www.ukrstat.gov.ua/operativ/operativ2018/ct/sctp/Arch_sctp_u.htm та виконання «Натуральних добових норм харчування в навчально реабілітаційних центрах, вищих навчальних закладах І-ІІ рівня акредитації сфери управління Мінсоцполітики», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 13 березня 2002 р. №324. 

Розрахунок проводиться на основі середньої річної кількості учнів Теребовлянського навчально - реабілітаційного центру (130 чоловік), враховуючи добові норми харчування. Необхідна кількість продукції: 6710 кг.

Щодо розміру бюджетного призначення: відповідно до статті 4 Закону планування закупівель здійснюється на підставі наявної потреби у закупівлі товарів, робіт і послуг. Заплановані закупівлі включаються до річного плану закупівель. Закупівля здійснюється відповідно до річного плану. При визначенні очікуваної вартості закупівлі під час складання річного плану закупівель замовники можуть виходити з планових вартісних показників, які можуть розраховуватись, зокрема виходячи із потреби у відповідних товарах, роботах і послугах у минулих роках з урахуванням економічних факторів, які впливають на ціноутворення на ринках відповідних товарів, робіт і послуг тощо.

У Теребовлянському навчально-реабілітаційному центрі очікується затвердження кошторису на 2023 рік в якому, зокрема, передбачаються видатки на продукти харчування.

 

ОБГРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик предмета закупівлі,
його очікуваної вартості та/або розміру бюджетного призначення
в межах закупівлі
М’ясо(філе та стегно куряче охолоджене, свинина м’якушева охолоджена) за ДК 021:2015: 15110000-2 М’ясо.

Підстава для публікації обгрунтування: постанова Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 №1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 01.08.2013 №631 і від 11.10.2016 №710».

Мета проведення закупівлі: забезпечення потреб Замовника у закупівлі м’ясо(філе та стегно куряче охолоджене, свинина м’якушева охолоджена)  для належної організації харчування в реабілітаційному центрі у 2023 році.

Замовник: Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр

Код ЄДРПОУ: 04590984

Вид процедури: відкриті торги (з особливостями)

 Ідентифікатор закупівлі: 

 Предмет закупівлі: Мясо за ДК 021:2015: 15110000-2 Мясо(філе та стегно куряче охолоджене, свинина мякушева охолоджена).

 Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі:

Мясо свинини мякушеве охолоджене  1000 кг– повинно бути охолодженим, не замороженим. М’якуш отриманий від шийно-підлопаткової частини туші, з тазостегнової і лопаткової частин туші з видаленою сполучною тканиною, без кісток. Із зовнішньої сторони шар сала товщиною не більшою ніж 10 мм. Поверхня чиста, незавітрена, без бахромок, краї зарівняні. Глибина надрізів мязової тканини не більша ніж 10 мм. Мати запах доброякісного мяса, без стороннього запаху. Колір – від світло-рожевого до червоного.  консистенції м'ясо повинно бути пружним та еластичним. Свинина може бути розфасована та упакована таким чином, який дозволяє забезпечити збереження її споживчих властивостей і безпечність під час зберігання та транспортування. Свинина повинна відповідати вимогам ДСТУ, ветеринарного законодавства та санітарно-епідеміологічним вимогам і нормам. Строк придатності до споживання товару повинен складати не менше, ніж 80% загального строку придатності до споживання. Товар повинен бути вітчизняного, натурального походження.

Філе куряче охолоджене 750 кг – має бути охолодженим, не замороженим, вищого гатунку. Зовнішній вигляд: без згустків крові, з чистою та сухою поверхнею, зовнішня поверхня суха, не завітрена. Колір блідо-жовтий з рожевим відтінком. Мязи пружні, еластичні. Філе повинне мати запах властивий доброякісному мясу птиці, без сторонніх запахів, поверхня не зволожена. Мясо повинно бути одержано від забою здорової птиці. Не допускається м'ясо не свіже, яке не відповідає якості обробки, сильно деформоване. Строк придатності до споживання товару повинен складати не менше, ніж 80% загального строку придатності до споживання. товар повинен бути вітчизняного, натурального походження.

Стегно куряче охолоджене  1150 кг– зовнішній вигляд: поверхня біло-рожевого кольору, тканина м’яз щільна, пружна, злегка волога, але не липка, з чистим характерним для курячого м’яса запахом. Не допускається наявність ознак псування, ослизнення тощо.

Для підтвердження якості запропонованої продукції Учасник повинен надати:

- Сертифікат якості, декларація виробника, якісне посвідчення або інший документ, що підтверджує якісні характеристики товару;

-  Копію Експлуатаційного дозволу,  відповідно до Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” або рішення компетентного органу про державну реєстрацію потужності та/або витяг з державного реєстру потужностей, що використовує Учасник під час здійснення господарської діяльності, що пов’язана з обігом продуктів харчування тваринного походження - власних та/або орендованих учасником;

Очікувана вартість предмета закупівлі: складає 349750,00 грн. з ПДВ і визначена відповідно до примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі (затверджена наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 року №275) виходячи з моніторингу цін на ринку таких товарів. Під час визначення очікуваної вартості закупівлі Замовником проаналізовано інформацію про ціни даного товару, яку отримали: - аналізом прас-листів імовірних постачальників; - шляхом використання загальнодоступної інформації, яка міститься у відкритих джерелах ; - інформації з електронної системи закупівель “ProZorro” (закупівель з аналогічним предметом закупівлі);-враховуючи середні споживчі ціни на товари у 2022 році ( листопад,грудень), оприлюднені Державною службою статистики у 2022 році за посиланням https://www.ukrstat.gov.ua/operativ/operativ2018/ct/sctp/Arch_sctp_u.htm та виконання «Натуральних добових норм харчування в навчально реабілітаційних центрах, вищих навчальних закладах І-ІІ рівня акредитації сфери управління Мінсоцполітики», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 13 березня 2002 р. №324. 

Розрахунок проводиться на основі середньої річної кількості учнів Теребовлянського навчально - реабілітаційного центру (130 чоловік), враховуючи добові норми харчування. Необхідна кількість продукції: 2900 кг.

Щодо розміру бюджетного призначення: відповідно до статті 4 Закону планування закупівель здійснюється на підставі наявної потреби у закупівлі товарів, робіт і послуг. Заплановані закупівлі включаються до річного плану закупівель. Закупівля здійснюється відповідно до річного плану. При визначенні очікуваної вартості закупівлі під час складання річного плану закупівель замовники можуть виходити з планових вартісних показників, які можуть розраховуватись, зокрема виходячи із потреби у відповідних товарах, роботах і послугах у минулих роках з урахуванням економічних факторів, які впливають на ціноутворення на ринках відповідних товарів, робіт і послуг тощо.

У Теребовлянському навчально-реабілітаційному центрі очікується затвердження кошторису на 2023 рік в якому, зокрема, передбачаються видатки на продукти харчування.

 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень