A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

Тиждень педагогічної майстерності вчителів природничих дисциплін і трудового навчання

Дата: 18.04.2021 00:26
Кількість переглядів: 67

З 12 по 16 квітня в НРЦ проходив тиждень педагогічної майстерності вчителів природничих дисциплін і трудового навчання. Цьогоріч він відбувся у формі проекту «У стилі Еко: учора, сьогодні, завтра».

Першим етапом було вивчення екологічних проблем. Вчителі хімії Корольчук Ю.І. та географії Солонинка Р.Т. підготували для учнів 5-12 класів екологічний меседж «Сміття руйнує життя». З метою дотримання санітарно-епідеміологічних вимог презентацію зашифрували в QR-код і розмістили на видному місці, щоб учні, в зручний для себе час, змогли її переглянути та ознайомитися. Усім учасникам освітнього процесу було запропоновано подавати рекомендації, ідеї, малюнки на тему «Екостиль моєї школи». Крім цього, в рамках Тижня вчитель біології Ходинецька М.Й. провела віртуальну еко-подорож «Пластикове сміття – вбивця мільйонів птахів», а учениця 10-Б класу Литняк Оля – веселі руханки на свіжому повітрі «Здорово танцюю».

Наступним етапом проекту було планування діяльності. На перервах учні брали участь у грі-тренажері «Сортувати сміття – це просто!». Вчителі трудового навчання Родь П.А. та Стецула Н.П. провели майстер-класи з переробки вторинної сировини. Усі розділилися на групи й виготовляли квіти з пластикових пляшок.

Третій етап – здійснення практичних дій. Відбулася загальношкільна толока «Ландшафтний дизайн території закладу». Під керівництвом Родя П.А. висадили молоді деревця сосни, впорядкували клумби і дитячі майданчики. Наступного дня «посадили» власноруч виготовлені квіти з пластикових пляшок.

Завершальним етапом проекту була презентація проведеної роботи та планування подальшої екологічної діяльності. Стецула Н.П. організувала «Живу бібліотеку» з теми «Наш виклик або як розвиватися у стилі Eco – mind». Як підсумок: кожному класу роздано буклети «Вмикаємо еко-мислення: поради, що допоможуть зберегти навколишнє середовище».

Варто згадати, що в НРЦ встановили нові бачки для роздільного сортування сміття: для пластику, паперу, скла та інших побутових відходів. Наша мета – вчити дітей економії, культури, захисту довкілля!

       

       

       

       

       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень