A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

21 лютого в усьому світі відзначають День рідної мови.

Дата: 23.02.2022 01:12
Кількість переглядів: 89

21 лютого в усьому світі відзначають День рідної мови. У нашому Центрі він розпочався з написання диктанту «Без мови немає народу». Кожен бажаючий мав змогу оглянути виставку літератури «Все залишається у слові».

Під час проведення мовно-патріотичного калейдоскопу «Серце нації б’ється у рідному слові» вчителі української мови та літератури з допомогою мультимедійної презентації ознайомили учнів із сумною історією цього свята, а також зі скорботними сторінками нашої мови, її розквітом після настання незалежності Держави.

Інсценівкою «Чарівниця-мова», поезією І. Малковича «Свічечка букви ї» та іншими творами діти з особливими освітніми потребами розкрили значення і багатство мови, потребу її оберігати.

Старшокласники розіграли сценку «На дискотеці», якою показали випадки паплюження, перекручення української мови і те, якою вона може бути прекрасною в устах культурних, вихованих дітей, прихиляти серця одне до одного. Всіх змусили усміхнутися гуморески «Заморські гості», «Хухри-мухри», майстерно прочитані школярами.

Діти за названими епітетами відгадували слова, згадали відомих українських письменників і кожному з них принесли символічну квітку поваги і пам’яті.

Вчителі та учні виконали пісні «Моя молитва» та «Україна – це ти».

Атмосферу святковості додав актовий зал, прибраний мальвами, соняшниками, рушниками.

На закінчення заходу пролунала Молитва за збереження України і рідної мови.

       

       

На зображенні може бути: 3 людини, люди стоять та у приміщенні       На зображенні може бути: 1 особа, стоїть та у приміщенні

На зображенні може бути: 1 особа, стоїть та троянда       На зображенні може бути: 1 особа, їжа та у приміщенні

На зображенні може бути: 4 людини, люди стоять та у приміщенні


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень