A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

Для кожного народу його мова дорога, а нам, українцям, найближча до серця наша рідна мова - українська.

Дата: 23.02.2022 01:18
Кількість переглядів: 81

Для кожного народу його мова дорога, а нам, українцям, найближча до серця наша рідна мова - українська.

Максим Рильський, звертаючись до співвітчизників закликав: «Мова - втiлення думки. Що багатша думка, то багатша мова. Любi моï, вивчаймо ïï, розвиваймо ïï! Борiмося за красу мови, за правильнiсть мови, за приступнiсть мови, за багатство мови...».

Підгрупове заняття слухо-зоро-тактильного сприймання мовлення та формування вимови, 22 лютого 2022 року, учні 11-А класу та вчитель корекційної роботи Оксана Ломакіна провели у вигляді гри-квесту. Виконуючи вправу «Словотвір», додавали одну літеру та утворювали слово з новим лексичним значенням, відгадували загадки та підбирали прикметники до слова «Мова», пограли і у «Мовне доміно», складаючи прислів’я, а вправа «Редактор» ставила завдання відшукати синтаксичні помилки та побудувати правильно речення. Пригадали українських письменників, зачитали їх вислови про мову, інтонували уривки віршів. А найголовніше – учні ще раз доторкнулися до краси слова, до неповторності рідної мови.

       

       

На зображенні може бути: 1 особа, дитина, сидить та у приміщенні       На зображенні може бути: 2 людини, люди сидять та у приміщенні

На зображенні може бути: 2 людини, люди сидять, люди стоять та у приміщенні


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень