A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

Тиждень педагогічної майстерності вчителів та вихователів дошкільного відділення « Екологічне виховання дітей»

Дата: 13.02.2019 08:45
Кількість переглядів: 92

 У понеділок, 11.02.2019 р. розпочався тиждень педагогічної майстерності вчителів та вихователів дошкільного відділення « Екологічне виховання дітей»

 Відбулася виставка спільних робіт дітей і батьків « Гуманне і відповідальне ставлення до тварин». Робота з батьками  з екологічного виховання дошкільників є однією із складових освітнього процесу . Тільки опираючись на сімю, тільки спільними зусиллями, ми можемо вирішити основне наше завдання , а саме виховати людину з великої літери , людину екологічно грамотну, яка буде жити в майбутньому.

А також відбулася виставка педагогічних  надбань та розробок , які є основою якісної  корекційно- розвивальної роботи для  дітей з  особливими освітніми потребами. Добір спеціальних  розвивальних методів  дуже важливий при вивченні певної лексичної теми .Вправи – релаксації, психогімнастика,  вправи для розвитку дрібної та загальної моторики  є важливою ланкою при  ознайомленні з новим матеріалом, його закріпленні та повторенні.

       

       

       

       

У вівторок, 12.09.2019р. проведено бінарне корекційно – розвивальне заняття з логіко – математичного розвитку вчителем – логопедом  Свинарчук С. А.  та вихователь Кучма Н. П. у старшій дошкільній групі « Дзвіночок» на тему  «Подруга зима». Діти активно переконували , що зима є корисною і невід’ємною  порою року для природи  , дорослих та дітей, тварин.  Диференціювали поставлені звуки у мовленні. Протягом заняття  слідкували за правильним  мовленнєвим диханням та звуковимовою. З вихователем діти  закріплювали  знання про склад числа та удосконалювали навички порівняння груп предметів. Діти весело повчились та погрались.

       

       

 

Діти переглянули лялькову виставу  « Зайчикова хатка». Захід був насичений загадками, віршами, потічками , супроводжувався музичним супроводом. У виставі брали участь вихователі Студент О. П.,  Свинарчук С. А., 

Ковальчук Н. М., Кріль О. І., Кучма Н. П. , Бабяк Х. І. , Заполох Т. І., які виконували ролі лисички, зайчика, вовчика, півника, собачки, ведмедика. Психологічна атмосфера була емоційно позитивна, робота була дружня та злагоджена. Відбулося закріплення знань дітей про пори року. Створений позитивний мікроклімат сприяв покращенню настрою дітей.

       

       

В рамках тижня присвяченого экологічному вихованню, у середу вихованці дошкільних груп взяли участь у цікавому і нестандартномумайсер-класі, діти виготовляли морквинку для зайчика. Діти старшої групи вирізали відмальовані по контуру долоньки, з яких формували основу морквини, молодші дошкільнята допомогли виготовивши зелені гілочки із гофрованого паперу. Майстер-клас надзвичайно сподобався дітям, адже вони прослухали цікаву казочку про доброго зайчика і весело провели час разом з друзями.


       

       

       

У четвер ,14.02.2019р.в рамках методичного тижня дошкільників відбулося  відкрите заняття з розвитку мовлення на тему «Дикі тварини нашого краю» у молодшій дошкільній групі « Сонечко». Разом з вихователем ,Студент О. П. вихованці шукали тіні тварин на лісовій галявині та доповнювали картину накладаючи зображення тварини на її тінь. На заняття до дітей завітала гостя – Червона шапочка.  Разом з гостею діти підбирали за допомогою кубиків тваринку та улюблені ласощі для неї – грали у гру частування. Також за допомогою наголовників із зображенням тварин діти перетворювалися у лісових мешканців та  від імені тварин розповідали про родини диких звірів. Незабули також пригадати , що кожен мешканець лісу має своє житло. За допомогою певних геометричних фігур діти проклали стежинку між твариною та її домівкою. На завершення заняття обговорили правила поведінки в лісі, вчилися любити і оберігати природу.

       

       

       

       

Після тривалої зими та тріскучих морозів з особливою  радістю  усі чекають приходу  весни . Врешті приходить Стрітення,   і  Зима вперше зустрічається з Весною.  Цікаве  та пізнавальне святкове дійство «Батл Зими і Весни» підготували вихователі дошкільного відділення разом із своїми вихованцями.  Дошкільнята мали можливість спостерігати за протистоянням Зими з Весною, що відбувалося  у різноманітних іграх – змаганнях. Діти підготували пісні та віршики про пори року, порівнювали їх особливості та весело провели час. Метою виховного заходу було підсумувати отримані знання про зиму, та розповісти дошкільнятам про ознаки весни.  Радісно провівши зиму, діти з нетерпінням чекають приходу весни.

       

       

       

       

У п’ятницю 15 лютого методичне об’єднання вчителів та вихователів дошкільного відділення підвело підсумки проведеного тижня. Вихователі підготували доповіді про важливість екологічного виховання для підростаючого покоління, а також поділилися власним досвідом і ефективними методиками. Під час засідання були підняті такі актуальні теми  як охорона навколишнього середовища, правила поведінки на природі, захист тварин і рослин, а також шанобливе ставлення до природних ресурсів. Тема екологічного виховання невичерпна, і потребує подальшої реалізації під час навчально-виховного процесу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень