A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

Тиждень початкових класів

Дата: 17.12.2020 21:07
Кількість переглядів: 63

Понеділок 14.12

У Центрі стало вже доброю традицією проводити предметні тижні. Ось і для учнів початкової ланки вчителі організували Тиждень початкових класів, який проходив з 14 по 18 грудня. У цей період кабінети початкової школи були схожі на вулики, де плідно та згуртовано працювали вчителі та учні. Робота під час проведення Тижня була спланована так, щоб заходи охоплювали різні сфери діяльності вчителів та учнів, були цікавими, корисними, сприяли інтелектуальному та творчому розвитку дітей.

Девіз тижня: «Кожен день у нас цікавий, веселий і яскравий». У рамках Тижня початкових класів було проведено ряд заходів, які підпорядковувалися тематиці кожного дня.

З першого дня молодші школярі занурилися в круговерть подій. Розпочався Тиждень змістовною та яскравою  святковою лінійкою .Діти  співали  пісні про зиму, танцювали, пригадали які незабаром прийдуть свята. Одне з найулюбленіших свят дітей – свято Миколая, тому найкращий спосіб потішити Миколая – розповісти йому гарний вірш. На завершення свята учні прикрасили дерево сніжинками, на яких було написано бажання кожної дитини.

                   

       

 

Вівторок 15.12

В нашому Центрі важливе значення мають не лише уроки, але й перерви, які в учнів молодших класів мають назву «Веселий час». Після напруженої роботи в класі учням необхідний активний та жвавий відпочинок, який має бути певним чином організований та скоординований з метою забезпечення безпечного та активного проведення часу під час перерви.  Такий відпочинок учням з особливими освітніми потребами організовує Христина Бойчук.  яка проводить веселі перерви на англійській мові.

       

        В другу половину дня вчителі початкових класів  Надія Вітвіцька, Мирослава Костів та Людмила Крушельницька  провели «Математичні перегони». Учасниками були учнів 1-4 класів. Метою заходу було узагальнити, закріпити  знання учнів з математики; розвивати логічне мислення, увагу, швидкість реакції, кмітливість; виховувати почуття взаємодопомоги, вміння працювати в команді. Переможці перегонів було нагороджено грамотами.

       

       

 

     У  середу, 16 грудня, згідно  плану  методичного  тижня  вчителів  початкових  класів,  у  Центрі  проходив  майстер – клас з  виготовлення  з  ниток  зимуючих  пташок.  

      Перед  початком  роботи  діти  пригадали назви пташок, що  зимують  у  нашому  краю;  переглянули підготовлену  учнями  інсценівку  до  вірша І.Блашкевича «Взимку», ще  раз  переконавшись  у холодному  та  голодному   зимовому житті  пернатих.    

       Під час проведення майстер-класу діти ознайомились з технікою виконання пташки-мотанки. Вчителем Марією Луцків. було продемонстровано як правильно слід мотати іграшку-пташкуз та інструкційною карткою. Під час роботи панувала атмосфера відкритості, доброзичливості, співпраці у спілкуванні.

           Процес мотання вважається гарним психотерапевтичним засобом, який допомагає заспокоювати нервову систему, зарядитися позитивною енергією та просто створити красиву іграшку своїми руками.

          Захоплено всі старались. Теплом дитячих рук різнокольорові пташки: червоногруді снігурі, синьоокі синички, горобці-стрибунці ніби оживали в їх долоньках. На завершення діти робили світлини з власною пташкою-мотанкою з приємними враженнями і гарним настроєм.

       

       

В четвер, 17 грудня під гаслом: «Знання – це велика сила!»  відбувся День відкритих дверей.  Всі вчителі початкової ланки підготували цікаві, захоплюючі уроки з різних предметів: математики, української мови, предметно-практичного навчання, соціально-побутової орієнтації, фізичної культури тощо.

Метою кожного вчителя є слова В Сухомлинського: «Від нас, від нашого вміння, від нашої майстерності, від нашого мистецтва та мудрості залежить життя, здоров'я, розум, характер,воля,інтелектуальне обличчя, місце та роль у житті, щастя кожної особистості»

       

       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень