A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

Відкритий урок на тему: «Повість Володимира Короленка «Сліпий музикант». Шлях до щастя головного героя Петра Попельського».

Дата: 08.03.2019 10:31
Кількість переглядів: 913

 

06.03.2018 Вчителем зарубіжної літератури Дудун Г.В. спільно з учнями 6-А класу було проведено відкритий урок на тему: «Повість Володимира Короленка «Сліпий музикант». Шлях до щастя головного героя Петра Попельського». На уроці застосовано різноманітні форми та методи роботи. Учитель використала мультимедійну презентацію, в якій було запропоновоно теоретичний та практичний  матеріал до уроку, завдання, фрагменти фільму «Сліпий музикант». Учні залюбки виконували запропоновані завдання: «ПоскануйQR - коди», «Склади ланцюжок подій», «Склади анаграми», шукали слова пов’язані з твором у лабіринті – алфавіті слів,розгадували кросворд, відповідали на поставлені запитання, ділилися своїми роздумами з приводу проблем, які порушує у своїй повісті Володимир Короленко «Що таке щастя? Як досягнути щастя у житті?», захоплювалися силою волі, стійкістю, мужністю головного героя.Діти розвили творчі здібності, навички колективної та індивідуальної, самостійної роботи з додатковими матеріалами, актуалізували свої знання, аргументували думки, ділились враженням від засвоєної інформації.

Діти зрозуміли, що головний герой до свого першого концерту пройшов тяжкий щлях, на якому були розчарування у собі, горе, сльози, душевна криза. Але він знайшов у собі сили перебороти себе, здолати обставини, пов’язані з сліпотою. Герой дійсно прозрів, тому що побачив реальний світ, пізнав його і зміг подарувати своє мистецтво людям.

Учні розмірковували над словами В.Г. Короленка «Людина створена для щастя, як птах для польоту»,з яких зробили висновок, що у життіщасливий  той, хто знаходить у собі сили боротися з усіма перешкодами на своєму шляхуі здобувати перемогу над своїми страхами і недоліками. Кожен сам творить своє щастя.

       

       

       

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень