A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

«І лине над землею Шевченкове святеє слово»

Дата: 08.03.2019 10:34
Кількість переглядів: 78

«І лине над землею Шевченкове святеє слово»

 

Кожного року, за традицією, у перші дні березня  діти Теребовлянського навчально-реабілітаційного центру  збираються, щоб згадати добрим словом Предтечу нашої Свободи – Тараса Шевченка.

Своє ознайомлення з поетом і художником учні розпочали з огляду виставки художньої літератури «Твори Тараса – України гордість і окраса», яка була організована бібліотекарем Центру.

 5 березня під час години спілкування «Єднаймо душі словом Кобзаря» вихованці розповідали цікаві факти  життя і творчості славного сина України, декламували його поезії.

6 березня учні та працівники Центру приєдналися до Всеукраїнського флешмобу «Шевченко в об’єктиві». На фоні рідного прапора вони сфотографувалися біля його пам’ятника. Епіграфом нашого флешмобу були слова «Єднаймо Україну Тарасовим словом».

До Велета українського духу були звернені слова учасників конкурсу декламаторів поезій «І лине над землею Шевченкове святеє слово», який відбувся також біля підніжжя його постаменту. Кращі читці були нагороджені грамотами.

Свято було продовжене відкриттям літературно-музичної вітальні «Кольори Шевченківської долі». Присутні у залі з допомогою мультимедійної презентації подорожували шляхами долі митця. У виконанні дітей 5-6 класів прозвучала пісня на слова Т. Г. Шевченка «Садок вишневий коло хати», а також учасниками гуртка «Первоцвіт» були поставлені сценки «Родина», «Мати і Тарас», «Тарасова мрія». З допомогою відеофрагментів учасники дійства ознайомилися з пам’яниками Шевченка у світі.

Цей день став для всіх особливим прикладом любові до рідного краю, навчив шанувати і пам’ятати видатних синів і дочок рідної землі на прикладі життя Кобзаря.       

     

       

       

       

       

       

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень