A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

План методичного тижня

Дата: 14.05.2018 15:06
Кількість переглядів: 160

План

методичного тижня

вчителів початкових класів

ПОНЕДІЛОК

ЗА КРОК ДО НУШ

ТРЕНІНГ «РАНКОВІ ЗУСТРІЧІ»

Росте новітнє покоління

Їм весь час вперед іти.

Середовище привітне

Треба дітчм зберегти.

 

ВІВТОРОК

Тренінг «Продукти харчування. Наші друзі і вороги»

Математичний КВК

Ти  міркуй, фантазуй і твори…

 

 

ЧЕТВЕР

ВІДКРИТИЙ УРОК У 2-А кл.

Як  зробив хороше  діло,

Можеш  йти  погратись  сміло.

ЕКОЛОГІЧНИЙ КВЕСТ

«Пошук літа!»

Про екологію рознесемо ми гасла,

Щоб іскорка добра в душі не згасла.

Щоб голубило нас сонечко ясне-

Життя на цій Землі у всіх одне.

 

П’ЯТНИЦЯ

ГОДИНА  СПІЛКУВАННЯ З БОГОМ

ТАЇНСТВО СВЯТОГО ПРИЧАСТЯ

ЗАСІДАННЯ ДИСКУСІЙНОГО КЛУБУЗ  ПИТАНЬ«СТВОРЕННЯ МОДЕЛІ ВИКОРИСТАННЯ НОВІТНІХ КОРЕКЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У РОБОТІ З ДІТЬМИ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ»

Господніми стежками

Йдуть діти, в добрий час,

Ісус хай буде з Вами,

Благословляє Вас.

 

ПІДСУМКИ ПРОВЕДЕННЯ

МЕТОДИЧНОГО ТИЖНЯ.

Мільйон  питань!  Мільйон  ідей!

Щоб  буть  творцем,  випещувати  квіти,

Для  цього  труд  потрібен  чималий,

Тому  в  цей  день  у  «Дискусійнім клубі»,

Злетом   душі  ти  щиро  поділись. 

 

 

  Понеділок  

За крок до НУШ. Тренінг  «Ранкові зустрічі».

   Готуючись до НУШ вчителі методичного об’єднання провели тренінг з підготовки і проведення «Ранкових зустрічей» у початкових класах. Голова МО  Луцків М.Т. ознайомила з важливістю проведення таких занять у класах та їх структурою.Вона зазначила, що вони дають дітям змогу розвивати соціальні та навчальні навички, поєднуючи соціальний, емоційний та інтелектуальний розвиток кожного учня, а повторення позитивного досвіду сприяє розвитку доброти, емпатії та інклюзії, а також дає результати як у спільноті класу, так і поза його межами.Завдяки нестандартному підходу до організації роботи, а саме роботі в групах з планування таких зустрічей за темами, члени  методичного об’єднання працювали творчо і активно, що сприяло поповненню методичної скарбнички кожного учасника новими підходами до організації освітнього процесу за умов впровадження нового Державного стандарту початкової загальної освіти.

Підсумок тижня

У п’ятницю в учнів 4-их класів відбулася година спілкування з Богом, таїнство першої Сповіді та Святого Причастя. Діти разом з родичами, хресними, вчителями та вихователями центру святковою ходою прибули до церкви. Прийнявши Святі Тайни всі повернулись в школу, де відбувся концерт до Дня матері. Після концерту вчителі МО зібрались на засідання, де підвели підсумки проведення методичного тижня та засідання дискусійного клубу з питань «Створення моделі використання новітніх корекційних технологій у роботі з особливими освітніми потребами». Учасники дискусійного клубупропонували моделі такі моделі корекційних технологій: особистісно-орієнтованій взаємодії (Лац Л.Т.), використання інтелект кп\арт (Кравчишин О.Д.), створення ситуацій успіху (Лозинська М.М.), мномотехніка та ейдотехніка (Слотюк Л.П.), рухова абетка (Костів М.В.), казкотерапія (Чаплюк Ю. І.), технологія Зайцева з навчання грамоти та математики (Луцків М.Т.).Учасники клубу активно брали участь у дискусії, окреслили можливі шляхи для використання у корекційній роботі. 

 

Вівторок  

Продукти  харчування - наші  друзі  і вороги.

  08.05. 2018р. У Теребовлянському НРЦ, в рамках  методичного  тижня  вчителів   початкових  класів, було  проведено тренінг   «Продукти  харчування - наші  друзі  і вороги». Вчителі , які  підготували  тренінг ,  М.М. Лозинська  та  З.І. Жук , привчали   учнів  усвідомлювати значення  вітамінів  та мінеральних речовин для  людського організму, ознайомили дітей  із  групами життєво важливих  вітамінів для людського  здоров'я та із шкідливими продуктами, що згубно  впливають на наш організм.  

    Навчання проходило  із  використанням  мультимедійних  засобів  навчання: учні  переглянули презентацію  по  темі «Продукти  харчування» ,  мультфільм «Корисні  і смачні». Також  було проведено  досліди із шкідливими  продуктами  харчування, проводились  дидактичні  ігри із  сигнальними картками, розгадування  загадок.  В  кінці  заняття  учні  створили   плакат «Здорова  та  шкідлива  їжа» обираючи картинки  продуктів.

 

 

     

Математичний КВК 

Ти  міркуй, фантазуй і твори…  

День математичний

         Вівторок у ценрі  вчителі Слотюк Л.П. і  Чаплюк Ю.І. підготували і провели математичний КВК «Міркуй фантазуй і твори». Взяли участь учні 1-4 класів. Учасники були поділені на дві команди «Квадрат» і «Трикутник». Вони виконували завдання різних конкурсів «Привітання команд», «Розминка» , «Математичне лото», «Задачі», «Магія круга», «Чарівні пальчики», Конкурс капітанів, «Кращий обчислювач».Діти з радістю і захопленням  виконували завдання.  Переможці були нагороджені  грамотами.

  КВК – завжди свято веселий настрій та море жартів.

День повен  несподіванок

Четверговий день (10.05.) був  присвячений  літу, названий «Літо, де ти-озовися!».

Цей  день  приніс  дітям  багато  вражень  та  несподіванок. Зранку учні  початкових  класів  брали  участь  у  проведенні  вчителем Дудар Н.В. незвичного  уроку – уроку  під  відкритим  небом  з  природознавства на  тему: «Спостереження за природою влітку. Літо та його ознаки. Жива природа влітку». Школярі подорожували  літніми  місяцями (червень - біля  вишні, липень-біля  липи, серпень-у шкільному яблуневому  саду), за  допомогою  загадок, віршиків, предметних  картин  розпізнавали  ознаки  кожного з них. Спостерігали  за  погодою та  оточуючим  світом. Знаходили  комашок та  за  допомогою  луп  досліджували  їх  вигляд  та  поведінку.  На  кінець  уроку, працюючи  у  групах, діти зобразили літо різними способами (малюючи, зробивши  аплікацію, згрупувавши  предмети, які  належать  літу). 

 

 

Екологічний  квест «У  пошуках літа»

       Продовженням  дня  став  екологічний  квест  «У  пошуках літа» проведений Кравчишин О.Д., який  націлював  учнів  на  збереження  природи  влітку, на  уміння  правильно  відпочивати  у  природі.  Діти  подорожували  до  джерела, яке  розчистили минулого  року, щоб  перевірити  його  стан.  Дорогою  до  нього допомагали посланцям  від  метеликів, від  жаб,  від зайчиків, від пташок,  які  розповідали  історії  про  некультурних  відпочиваючих. На  місцях  зустрічі  з  посланцями розставляли  таблички  з  повчальними  висловами. Добравшись  до  джерела, переконавшись, що  воно  в належному  стані, було розведено  на  поляні  вогнище  та  запечено  на  ньому  сардельки. Правильно  погасивши  вогнище  та  прибравши  за  собою,  діти  із  хорошими  враженнями  повернулися  до  школи. 

 

 

Підсумок тижня

   У п’ятницю в учнів 4-их класів відбулася година спілкування з Богом, таїнство першої Сповіді та Святого Причастя. Діти разом з родичами, хресними, вчителями та вихователями центру святковою ходою прибули до церкви. Прийнявши Святі Тайни всі повернулись в школу, де відбувся концерт до Дня матері. Після концерту вчителі МО зібрались на засідання, де підвели підсумки проведення методичного тижня та засідання дискусійного клубу з питань «Створення моделі використання новітніх корекційних технологій у роботі з особливими освітніми потребами». Учасники дискусійного клубу пропонували моделі такі моделі корекційних технологій: особистісно-орієнтованій взаємодії (Лац Л.Т.), використання інтелект карт (Кравчишин О.Д.), створення ситуацій успіху (Лозинська М.М.), мномотехніка та ейдотехніка (Слотюк Л.П.), рухова абетка (Костів М.В.), казкотерапія (Чаплюк Ю. І.), технологія Зайцева з навчання грамоти та математики (Луцків М.Т.). Учасники клубу активно брали участь у дискусії, окреслили можливі шляхи для використання у корекційній роботі.

 

  

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень