A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

Пам`яті героїв Крут

Дата: 30.01.2019 16:04
Кількість переглядів: 97

Пам`яті героїв Крут

29 січня 2019 року, в День пам`яті Героїв Крут, у Центрі вчитель історії Щуцький В. П. із метою формування в учнів патріотизму, поваги та любові до героїчного історичного минулого організував Вечір-реквієм «Пам`ятаємо героїв Крут».

З допомогою мультимедійної презентації він ознайомив присутніх із трагічною сторінкою боротьби українців за незалежність, коли 300 студентів та учнів старших класів гімназії стали на захист станції Крути проти професійної російської армії під командуванням Муравйова. Хвилиною мовчання вшанували школярі загиблих Героїв.

Володимир Павлович відмітив, що подвиги не вмирають. На Героїв Крут рівняються і наступні покоління. Це і воїни УПА, і Герої Небесної Сотні, і учні Теребовлянської гімназії, що діяла у приміщенні теперішніх спалень нашого Центру. На стіні спального корпусу  встановлено Меморіальну дошку, на якій викарбувані прізвища учнів, які на початку  червня 1941 року були заарештовані, а потім замордовані в катівнях НКВД. Вшановуючи Героїв, учасники заходу запалили свічки пам`яті і поклали квіти біля Меморіального знаку.

Вечір-реквієм продовжився екскурсією до районної бібліотеки, яку організувала бібліотекар Кісель І. П.  для огляду експозиції, приуроченої подвигу українських студентів під Крутами. Під час Години пам`яті «Поети – героям Крут», яку провели працівники бібліотеки, старшокласники переглянули відеофільм «Крути», прослухали поезії, присвячені Героям, познайомилися з дочкою Теребовлянського поета М. Брезденя, який написав вірш «Крути».

Закінчився вечір оглядом Куточка пам`яті «Над Крутами в скруту зійшлося їх триста», який оформила бібліотекар Центру.

Класними керівниками були проведені Години спілкування, під час яких у доступних для дітей формах було розкрито героїзм і самовідданість юних українських патріотів.

       

       

       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень