A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

«В нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи»

Дата: 26.10.2022 17:02
Кількість переглядів: 70

«В нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи» - такий меседж Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, який тривав упродовж жовтня в Теребовлянському навчально-реабілітаційному центрі.

З непохитною вірою в перемогу України та усвідомленням руйнівних наслідків війни 3 жовтня діти 1 і 2 класів Центру малювали ілюстрації «Війна очима дітей». Дитяча творчість була розміщена бібліотекарем на інформаційному паркані «Моя незламна Україна» і доповнювалась повідомленнями, висловами, малюнками, зібраними упродовж місяця.

10 жовтня бібліотекар провела бесіду з дітьми 3-4 класів на тему «Щира розмова про рідну мову», під час якої формували розуміння того, що українська мова - наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава.

17 жовтня під час години державності «Люби Україну не за те, що вона велична, а за те, що вона твоя» діти 6 кл. розширили знання про Україну як незалежну державу з давньою славетною історією, багатою культурною спадщиною, власними традиціями, розвивали прагнення бути свідомим громадянином своєї країни, її патріотом, пригадували прислів’я й співали державний гімн.

Завершився Всеукраїнський місячник у Теребовлянському навчально-реабілітаційному центрі 24 жовтня дискусією між 9 та 10 класами «Захист України – обов’язок кожного громадянина», під час якої діти розширювали уявлення про національні історичні події в Україні, й відзначенням кращих читачів бібліотеки, які долучились до організації та проведення місячника.

Упродовж місячника діяли виставки літератури на патріотичну тематику: «80 років створення УПА», «З Днем захисників України та Днем українського козацтва», «Новинки літературного світу». Вихованці НРЦ взяли активну участь у буккросингу літератури «Передай книжку другу».

Найбільш зворушливим для дітей був момент ознайомлення з куточком пам’яті «У полум’ї боїв за Україну», де розміщені світлини батьків учнів, які боронять нашу неньку від російського загарбника.

З тематики цьогорічного місячника можна зробити висновок, що ніхто замість нас із вами в одну мить не візьметься вирішувати наші ж проблеми. Не можна стояти осторонь власного життя і власної держави. Ми повинні навчитися пишатися тим, що ми українці, і жити так, щоб Україна пишалася нами.

         

         

На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять та у приміщенні         На зображенні може бути: 2 людини та люди стоять

На зображенні може бути: квітка         На зображенні може бути: 4 людини

На зображенні може бути: 5 людей, дитина, люди стоять та у приміщенні


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень