A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

150- річчя від дня народження письменника, громадсько-культурного діяча Богдана Лепкого

Дата: 04.11.2022 20:26
Кількість переглядів: 56

Сьогодні, з нагоди 150- річчя від дня народження письменника, громадсько-культурного діяча Богдана Лепкого, в Теребовлянському НРЦ розгорнута книжкова полиця «Найпопулярніша постать Галицької землі».

Богдан Теодор-Нестор Лепкий – одна з вершинних постатей в історії українського письменства і культури, гордість народу. Це – видатний поет, прозаїк, критик, видавець, перекладач, історик літератури, літературознавець, громадсько-культурний діяч, художник, публіцист.

На літературно-мистецькому заході учні Центру дізналися, що за кількістю написаного Б. Лепкий поступається в українській літературі тільки І. Франкові. Загалом творча спадщина Б. Лепкого складає понад 80 власних книг, у т. ч. цикл романів “Мазепа”, повісті, оповідання, казки, спогади, збірки віршів та поем, а також переклади, літературознавчі розвідки, статті літературного та мистецького спрямування, опубліковані у численних газетах, журналах, альманахах, календарях, збірниках Бібліографія творів Б. Лепкого становить до тисячі позицій.

         


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень