A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

«Збережемо планету від сміття: відходи – це сміття чи цінність?»

Дата: 17.12.2022 22:05
Кількість переглядів: 45

«Усі ми пасажири одного корабля,

що називається Земля»

Антуан де Сент-Екзюпері.

Проблема утилізації відходів – одна з найважливіших і найактуальніших серед проблем забруднення навколишнього середовища. Настав час керуватися у всіх своїх вчинках правилами екологічного гуманізму. Щоб майбутнє було світлим та чистим, з дитинства треба починати турбуватися про чистоту нашого «спільного дому».

З метою підвищення обізнаності дітей з ООП з управління відходами, а саме - сортування відходів, в Теребовлянському НРЦ проведено серію екологічних занять.

14 грудня в шкільній бібліотеці бібліотекар провела заняття «Життя без сміття» для учнів 1-4 класів, на якому діти з ООП дізналися, чому важливо сортувати відходи, як використовувати системи роздільного збору відходів та як сортувати сміття вдома.

15 грудня в актовій залі Центру відбувся просвітницький захід «Збережемо планету від сміття: відходи – це сміття чи цінність?» для учнів 5-12 класів. Переглянувши презентацію та відеоінформацію про відходи і їх сортування, діти з ООП отримали знання про сортування побутових відходів, ознайомилися з проблемами їх утилізації, дізналися про вплив сміт¬тя на здоров'я планети та людину, про вторинну переробку сміття, її еко¬номічне значення, про небезпечні відходи для природного середовища, і що з ними робити, та які відходи підлягають вторинній переробці.

Закінчився захід ігрою-практикумом, під час якої діти з ООП вчилися правильно розсортовувати різні види сміття у відповідні ігрові контейнери.

Творча діяльність дітей з ООП, їх емоційне задоволення від участі в екологічному заході, нові знання з екології, які вони отримали – запорука подальшого їх дбайливого ставлення до усього живого, формування екологічної свідомості юних громадян з особливими освітніми потребами.

Усі разом прийшли до висновку: якщо дотримуватися простих правил поводження з відходами: ЗМЕНШУЙ, ЗБИРАЙ, ЗАСТОСОВУЙ – є шанс зробити наше місто, село, країну «чистими», без звалищ, а відповідно і уберегти нашу планету від глобальної екологічної катастрофи.

Сортуй сміття разом з нами - заради майбутнього!!!

                  На зображенні може бути: 4 людини, люди сидять, люди стоять та у приміщенні         На зображенні може бути: 4 людини та у приміщенніНа зображенні може бути: 1 особа, у приміщенні та дерево         На зображенні може бути: 4 людини та у приміщенніНа зображенні може бути: 9 людей, люди стоять та у приміщенні


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень