A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

День рідної мови

Дата: 22.02.2023 16:25
Кількість переглядів: 29

День 21 лютого знаменний у всьому світі, бо все людство відзначає сьогодні День рідної мови. У нашому Центрі він розпочався з написання диктанту «Кращої, ніж рідна, мови не буває».

Кожен бажаючий мав змогу оглянути виставку літератури «Українська рідна мова – нашої душі основа».

Під час літературно-музичної композиції «Із чорнобривців сплетена душа моєї мови» діти з особливими освітніми потребами, декламуючи поезії, звернули увагу на те, що свято відбувається під час війни, коли наша країна захищає свою незалежність, рідну мову, ознайомили із сумною історією цього свята, із скорботними сторінками становлення нашої мови, її розквітом після настання незалежності України, а також наголосили, що навіть люди, котрі говорили російською, сьогодні час спілкуються українською.

Учасники сформували національний вінок з чорнобривців – символу сьогоднішнього свята, з написами «переможних» слів «Мир», «Віра», «ЗСУ», «Перемога», пояснюючи їх з допомогою поетичних рядків.

Учителька української мови Гавінська Н. Г. з допомогою мультимедійної презентації «Хресна дорога України» зворушливо зачитала трагічний шлях сьогоденної історії, поетичним словом пройшлася дорогами Бучі, Гостомеля,Херсона, притиснула до грудей кожного, хто зазнав мук і страждань, змушений був тяжкими зимовими дорогами переходити кордон, рятуючи дітей від неминучої смерті,показала невимовне горе матерів, дітей, жінок над домовинами, вдягненими у національні прапори, висловила тверду віру у Перемогу, незнищенність рідної мови, України.

Присутні вшанували пам’ять загиблих Героїв хвилиною мовчання. На закінчення заходу пролунала Молитва за збереження України і української мови.

      На зображенні може бути: квітка та у приміщенні   На зображенні може бути: 8 людей, люди стоять та у приміщенніНа зображенні може бути: 9 людей, люди сидять, люди стоять та у приміщенні   На зображенні може бути: 9 людей, дитина, люди стоять та у приміщенніНа зображенні може бути: 8 людей, люди стоять та у приміщенні


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень