A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

Учителі гуманітарних дисциплін працювали над практичним кейсом з методу «Світове кафе»

Дата: 08.03.2023 00:09
Кількість переглядів: 40

Під час другого дня методичного Тижня учителі гуманітарних дисциплін працювали над практичним кейсом з методу «Світове кафе», а саме: «Моделювання сучасного компетентнісного уроку для дітей з особливими освітніми потребами у площині використання інноваційних технологій».

Цю тему опрацювала і представила вчителька української мови та літератури Гавінська Н. Г. під час проведення уроку української літератури у 10-Б класі з теми «Жіноча доля у поемі Т. Г. Шевченка «Катерина». Урок дуже сподобався десятикласникам. Наталя Григорівна для перевірки домашнього завдання використала кодовий диктант. Із правильних відповідей утворився рік викупу Шевченка з кріпацтва.

Учні були поділені на дві групи. Перед першою групою стояло проблемне завдання: за допомогою методу «Мозкова атака» визначити проблеми твору, підтвердити свої думки цитатами з поеми «Катерина». Друга група за допомогою методу «PRESS» визначила, як автор ставився до Катерини і підтвердила це цитатами з твору. Розглянувши картину «Катерина», учні працювали над її символікою, характеризували образ головної героїні за допомогою прийому «Літературний силует». Обговорюючи вчинок Катерини, вчителька використала метод «Сторітелінг».

На закінчення десятикласники порівняли образ Катерини з образами дівчат з Бучі, Ірпіня, Дніпра і прийшли до висновку, що ще за часів Шевченка було зрозуміло, що москалі – це таке вселенське зло, яке не бачив світ, що це дійсно терористи, нікчеми, нелюди. З такими неможливо брататися.

      На зображенні може бути: 7 людей, люди стоять, люди сидять та у приміщенні   На зображенні може бути: 4 людини, люди стоять, люди сидять та у приміщенніНа зображенні може бути: 3 людини та у приміщенні   На зображенні може бути: 4 людини, екран та у приміщенні


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень