A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

Заключний день тижня професійної майстерності вчителів МО природничо – математичних дисциплін і технологій

Дата: 13.10.2023 21:42
Кількість переглядів: 41

Сьогодні, в заключний день тижня професійної майстерності, вчителі МО природничо – математичних дисциплін і технологій зустрілися за круглим столом в теплій, дружній обстановці за горнятком чаю. Голова МО Наталія Стецула ознайомила присутніх з практикою Майндфулнес, яка на сьогоднішній день є вкрай необхідною і актуальною для всіх українців, а особливо для педагогів, які працюють з дітьми з ООП. Адже від психологічного здоров’я вчителя залежить якість навчання і виховання учнів.

“Майндфулнес” – це практика самоусвідомлення. В ній йдеться про те, що людина відчуває себе “тут і зараз”, а не живе минулим чи майбутнім. Також “майндфулнес” акцентує увагу на вмінні швидко зосереджуватися, відкидати емоції та “вмикати” мозок. А ще – допомагає не жити на , так званому, автопілоті– це коли людина виконує щось автоматично, а в результаті – втомлюється від одноманітності.

Майндфулнес допомагає нам змінити себе, свій внутрішній світ. Зміни навколо нас – це віддзеркалення наших внутрішніх змін. Якщо я хочу більше любові і вдячності від інших, я маю вчитися любити себе і бути вдячною вже зараз. Бути задоволеним і щасливим вже сьогодні. Ми віддаємо це дітям, і діти навколо нас змінюється також.

Знання методики допоможуть освітянам стабілізувати свій емоційний стан в умовах постійного стресу та війни. При цьому педагоги дізналися, як підтримувати учнів та батьків в адаптації до нових реалій навчання. Під час зустрічі педагоги поєднали теорію та практику. Здобуті знання вчителі зможуть використовувати як під час власного вдосконалення так і для впровадження елементів практики майндфулнес в навчальний процес з метою стабілізації психоемоційного стану учнів з ООП.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень