A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

Вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років.

Дата: 23.11.2023 21:17
Кількість переглядів: 11

Традиційно в останню суботу листопада Україна вшановує пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років.

Цього року ми вдруге вшановуємо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується геноцидними діями росії проти українців. Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.

Тож, 23 листопада, з нагоди 90 річниці вшанування пам’яті загиблих в роки геноциду українського народу вчителька історії Юлія Погріщук для учнів Теребовлянського НРЦ провела урок – реквієм приурочений пам'яті початку масового голоду в Україні «В пам'яті нашій полум'я печалі» з метою вшанувати пам'яті безвинно замучених голодом та політичними репресіями людей, виховувати в у чнів з ООП особистісні риси громадянина України, патріотизм, розвивати в дітей траурний етикет, дотримання традицій вшанування померлих і загиблих.

Як і 90 років тому, сьогодні росія переслідує ту саму мету, що й під час Голодомору – знищення української ідентичності та української нації.

Проте ми знаємо – наша пам’ять про минулі злочини має бути живою і чесною, щоб запобігти геноциду в майбутньому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень