A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

Андріївські вечорниці

Дата: 01.12.2023 21:29
Кількість переглядів: 42

Одне з великих і улюблених свят українського народу – Святого Андрія Первозваного. Коли була закінчена вся господарська робота, і наступали довгі зимові вечори, люди збирались разом, щоб відпочити, поспілкуватися, поспівати пісень, розказати жарти, таким чином проводили вільний час. Андріївські вечорниці — чудовий спосіб розповісти дітям з ООП про давні традиції нашого народу та особливості життя наших предків.

З метою поглиблення знань учнів з ООП про зимові календарні свята, ознайомлення дітей зі звичаями святкування вечорниць, сприяння відродженню національної свідомості, виховання у дітей поваги до народних традицій в Теребовлянському НРЦ відбулася етно вечірка «Андріївські вечорниці».

Привітна господиня радо очікувала гостей, пригощаючи їх пампухами та варениками. Ближче вечора дівчата випікали смачну, рум’яну та запашну калиту. За старовинними українськими традиціями старшокласниці проводили обряд ворожіння на дровах, чоботах, гілочках вишні, щоб дізнатися про свою долю на майбутнє.

Справжня родинна атмосфера панувала в залі за святковим столом. Дівчата та хлопці, пригощаючись варениками та пампухами, співали українських колядок.

На зображенні може бути: 9 людей


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень