A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

“Національний тиждень читання”

Дата: 08.12.2023 22:05
Кількість переглядів: 23

Згідно зі стратегією розвитку читання на період до 2032 року “Читання як життєва стратегія” з 4 по 10 грудня 2023 року Український інститут книги проводить Всеукраїнську інформаційно-просвітницьку тематичну акцію “Національний тиждень читання”. Мета цієї акції — консолідувати українське суспільство навколо читання як тренду.

Її цьогорічне гасло — “Бути своїми”, що означає зв’язок між поколіннями, подолання віддалі (котра насправді умовна) між відомими літераторами й нами, читачами, а також розуміння досвіду тих голосів, котрі подібні виклики часу вже пройшли.

У Теребовлянському НРЦ, під час акції #тижденьчитання2023, #бутисвоїми, відбулися ряд заходів.

04 грудня відбулась презентація бібліотечного фонду НРЦ та дегустація літературних новинок для учнів та працівників закладу. А також – читацький діалог «Прочитали – хочемо розповісти» для учнів 2-12 класів.

Під час заходів до ваги читачів був запропонований перегляд сучасної художньої літератури українських та світових авторів. Учні поринули у неймовірний, захоплюючий світ пригод і розваг, і поділились враженнями від прочитаних книг.

Добра, мудра, чарiвна казка завжди була у пошанi. Її із задоволенням слухають i дiти, i дорослi.

05 грудня учні 2-4 класів з ООП взяли часть у вікторині «Казка в гості завітала», щоб трішки поринути у світ казки та пригадати казкових героїв і разом з ними повеселитись.

З метою ознайомити учнів з історією виникнення першої книги та бібліотеки; дати поняття «бібліотека», її значення в житті людини; розвивати пам’ять, увагу, мислення, виховувати любов до книги, уміння цінувати людську працю, усвідомлення важливості книги для людства 06 грудня для учнів 7-12 класів було проведено бібліотечний урок «Книги та бібліотеки. Їх роль та значення в житті людини».

07 грудня учні 5-6 класів з ООП читали твір Н. Шраменко "Різдвяне диво" із книги «Казки різдвяного ангела: Твори українських письменників».

Читання є важливим у час миру і добробуту, але ще важливішим – у часи випробувань, які випали на нашу долю через війну. Книжки можуть стати нашим захистом і нашою зброєю, друзями і порадниками, вчителями і лікарями. За допомогою Акції ми хочемо привернути увагу до важливості і приємності читання, надихнути учнів з ООП відвідувати бібліотеку чи книгарню та отримувати приємні емоції від прочитаного.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень