A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

Педагоги продемонстрували фрагменти різних корекційно-розвиткових занять

Дата: 14.03.2024 22:41
Кількість переглядів: 1

В рамках проведення Тижня педагогічної майстерності вчителів методичного об’єднання корекційно-розвиткової роботи вчителі корекційної роботи поділились досвідом роботи із дітьми з інтелектуальними порушеннями. Педагоги продемонстрували фрагменти різних корекційно-розвиткових занять з даною категорією дітей.

Зокрема, вчителем Ігорем Федорчуком було продемонстровано форми роботи на заняттях з психомоторного та сенсорного розвитку у 1-Г класі. У дітей з ООП на заняттях з психомоторного та сенсорного розвитку формується правильне уявлення про навколишній світ, відбувається оптимізація психічного розвитку дитини та більш ефективна соціалізації її в суспільство.

Своїм досвідом роботи з дітьми з інтелектуальними порушеннями на заняттях з альтернативної комунікації поділилась вчитель Оксана Ломакіна. Вона продемонструвала види і форми роботи на заняттях з альтернативної комунікації у 3-Г класі основними засобами з яких є жести і графічні об’єкти. Під час проведення таких занять в учнів формуються елементарні комунікативні навички.

Як працювати з дітьми з інтелектуальними порушеннями на логопедичних заняттях поділилась своїм досвідом роботи вчитель Лідія Демчук. Основною метою проведення заняття з учнем 6-Г класу було стимулювання мовленнєвої і інтелектуальної діяльності, розвиток комунікативної функції мовлення. Вчитель, у ході свого фрагменту заняття, продемонструвала види і форми роботи які сприяють корекції порушень фонетичної та лексико-граматичної сторін мовлення і формуванню зв’язного мовлення учнів з ООП.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень