A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності в дошкільному відділенні

Дата: 28.05.2019 22:57
Кількість переглядів: 122

 

 У дошкільному відділенні Теребовлянського НРЦ з  20.05.2019р.  по 24.05.2019р.  було проведено Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності. Метою проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності було поліпшення якості освітнього процесу  з питань особистої безпеки та захисту життя дітей; пропаганда здорового та безпечного способу життя серед дітей та батьків; вироблення у дітей дошкільного віку умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров'я під час НС.

         До участі в Тижні знань з основ безпеки  життєдіяльності було залучено: педагогічний колектив, обслуговуючий  персонал, дітей всіх вікових груп та їх батьків. 

При підготовці до «Тижня безпеки дитини» проведено ряд заходів:

Понеділок «День здоровя».

 Проведено бесіди на тему «Що таке здоров’я?», та «Мандрівка  до країни Вітамінів». Також проведено консультації  та  практичні вправи щодо пальчикової гімнастики ,  точковий масаж, засоби загартування та інше  з батьками.

 Вівторок « Сам вдома».

 Бесіда «Небезпечні речі»,  « Сам вдома». Робота з художньою літературою . Читання казок  « Вовк і семеро  козенят»,  « Котик і півник». Дітям на прикладі казок роз’яснено правила поведінки при зустрічі з незнайомими людьми та правила користування небезпечними предметами.

Середа « Вогонь друг або ворог»

Цього дня діти складали казку  «Про веселих сірничків»

За допомогою рухливих та дидактичних ігор діти  дізналися про правила  поведінки з вогнем та за допомогою яких машин ми можемо боротися із пожежею. Гра  « Пожежний рятувальник», «Автомобілі спеціального призначення», «Швидка допомога»

Четвер  « Ми-  пішоходи та пасажири».

Проведено бесіди на тему:  «Я йду до дитячого садка», « Пасажири та пішоходи». За допомогою образотворчого мистецтва діти  закріпили знання про світлофор, правила користування світлофором на вулиці та дорозі. Виготовлено аплікацію « Світлофор».

 Пятниця « Екологи»

Проведено бесіди на тему « Стихійні лиха»,  Правила поведінки в лісі». Закріплено знання дітей про правила перебування в лісі, біля річки, під час екскурсій в природу. Проведено досліди з повітрям. Діти дослідили як рухається повітря, як його можна відчути, його значення для природи та людини. На завершення діти декламували вірші про природу.

 План основних заходів до Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності виконаний у повному обсязі та результативно. Діти усіх вікових груп отримали та закріпили достатньо знань, умінь і практичних навичок з безпеки життєдіяльності та на випадок екстремальної ситуації.

Фото без опису       Фото без опису

Фото без опису       Фото без опису

Фото без опису       Фото без опису

Фото без опису       Фото без опису

Фото без опису       Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень