A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

День української писемности і мови

Дата: 09.11.2019 19:02
Кількість переглядів: 81

День української писемности і мови

«Безмежна сила письма без нього  людина – сліпа »

“Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування.”

 Панас Мирний

Цьогоріч День української писемности та мови у Центрі ми святкували 7 листопада. Перед початком урочин учні та працівники мали змогу оглянути книжкову виставку «Письмо та освіта », де ознайомилися з науковою, публіцистичною, художньою літературою сучасності, різними видами словників, культурою рідного слова, правилами ведення діловодства, побачили різноманітність і багатство жанрів українського слова.

Учасники Свята переглянули відеоролики «Мова об’єднує » та «Спілкуйтеся серцем, спілкуйтесь українською».

У літературній вітальні школярі спільно з вчителями української мови та літератури, жестової мови переглянули відеопрезентацію «Безмежна сила письма без нього  людина – сліпа ». Під час перегляду присутні мали можливість ознайомитися з історією української  писемности та мови, видатними діячами нашої культури: Нестором  - літописцем, Кирилом і Мефодієм, Петром Яциком, Іваном Федоровим, Іваном Котляревським та ін.

Діти підготували інсценізацію «Кирило і Мефодій », вітали глядачів поезіями про мову, українськими танцями.

Закінчилося свято відеофлешмобом «Чому я розмовляю українською» (Учні Центру на фоні українського прапора висловлювали свої міркування про важливість і необхідність спілкуватися українською мовою)

8 листопада учні та працівники Центру долучилися до написання XIX Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності «Від береста – до «цифри». Для дітей з вадами слуху був організований сурдопереклад диктанту. Вони писали його в окремому залі.

Святкового і патріотичного настрою додали неповторні візерунки вишиванок учасників заходу і глядачів.

Учні усвідомили, що мова – одна з головних ознак нації, вона підтримує свідомість національної єдності українського народу, любов до Батьківщини й пошану до себе.

       

       

      

       

       

       

       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень