A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

Тиждень безпеки дорожнього руху

Дата: 21.05.2021 20:29
Кількість переглядів: 70

Кожна дитина почуває себе у безпеці тоді, коли знає, як правильно діяти у тій чи іншій екстремальній ситуації. Сьогодні, навчаючи дітей правилам дорожнього руху, ми закладаємо надійний фундамент майбутнього безпечного життя. З цією метою вТеребовлянському НРЦ з 17-21 травня пройшов Тиждень безпеки дорожнього руху.

Відкриття Тижня відбулося з бібліогри «Водії і пішоходи», яку провела для учнів 5-7 класів бібліотекар НРЦ. Під час неї діти ознайомилися з місцями безпечного переходу проїжджої частини дороги, із дорожніми знаками, закріпили і актуалізували знання про дорожній рух і правила безпечної поведінки на вулицях, навчились відповідальності за власне й чуже життя і здоров'я.

Наступного дня вихователі 1-4 класів провели вікторину «Правила дорожнього руху знай – життя і здоров’я зберігай». Протягом занять вихованці закладу відповідали на запитання про правила дорожнього руху, малювали дорожні знаки, розв’язували різноманітні завдання.

20 травня вчитель основ здоров’я Вітвіцький П.А. провів для учнів старших класів єдиний національний урок «Будь помітним на дорозі». Під час теоретичної частини школярі повторили правила поведінки на дорозі, детально обговорили різноманітні ситуації, які можуть відбуватися з учасниками дорожнього руху, під час практичної – оглянули одяг зі світловідбивними елементами та приміряли його.

Крім того, упродовж Тижня учні 1-12 класів переглядали відеоролики на тему «Світлоповертальні елементи: а ти використовуєш їх у дорозі?», розміщені на уoutube-каналі «Безпечна країна». Класні керівники провели індивідуальні та групові профілактичні бесіди з учнями, що мають велосипеди, роликові ковзани, скейти, з питань безпеки дорожнього руху, а також бесіди з батьками учнів з акцентуванням уваги на проблеми щодо забезпечення захисту життя та здоров’я дітей з ООП в процесі дорожнього руху, поліпшення засвоєння дітьми норм безпечної поведінки.

Навчання правилам дорожнього руху – це життєва необхідність, тому різні заходи з ПДР завжди актуальні в закладах освіти.

       

       

       

       

       

       

       

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень