A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

Мультимедійний круїз «Інформаційні лабіринти сучасної бібліотеки»

Дата: 09.04.2021 18:50
Кількість переглядів: 76

Розвиток потенціалу людини, навичок і вмінь у століття інформації, формування інформаційної культури особистості повинно брати свій початок з дитинства. Головними джерелами інформації на сьогодні є книга і комп’ютер. Щоб бути освіченою, сучасною людиною, необхідно багато читати, знати Інтернет тощо.

Нам пощастило жити в час небувалого злету науково-технічного прогресу, жити у Столітті інформації.

Ми оточені інформацією завжди: коли читаємо книжки, слухаємо радіо, дивимось телевізор, спілкуймось між собою. Запитання, відповіді, прохання, посмішки, рухи – все це є передавання інформації. Технічний прогрес приніс нові засоби комунікації, тобто засоби спілкування. А разом з ними – нові цінності. Першим проривом у цьому напрямку стала книга, пізніше – періодичні друковані видання: телеграф, радіо, телебачення і, нарешті, Інтернет.

З початку ХХІ століття книга і комп’ютер є найавторитетнішими джерелами інформації. На цю тему 8 квітня бібліотекар Центру провела мультимедійний круїз «Інформаційні лабіринти сучасної бібліотеки» з дітьми 8-го класу, допомогла зрозуміти їм, що оволодіння основами інформаційної культури підготує їх до будь-якого виду пізнавальної діяльності, забезпечить здатність жити в інформаційному суспільстві. Під час діалогу обговорили також роль книги, бібліотеки і комп'ютера в інформаційному суспільстві.

       

       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень