A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

На заняттях з художнього читання в 4-г класі досить часто відбуваються сеанси казкотерапії, де учні поринають у світ персонажів українських народних казок, відчуваючи та проживаючи сюжет разом з їх героями.

Дата: 08.12.2021 21:05
Кількість переглядів: 73

Казка - специфічний жанр усної народної творчості, адже є джерелом пізнавальної сили, а також цілющим струменем виховного потенціалу, що впливає на загальний розвиток дитячої особистості , зокрема дітей з ООП.

Залучення казки у корекційно-розвивальний процес несе в собі не лише вагоме навчальне і дидактичне значення, а й необхідний корекційний, лікувальний та реабілітаційний вплив. Ось і на заняттях з художнього читання в 4-г класі досить часто відбуваються сеанси казкотерапії, де учні поринають у світ персонажів українських народних казок, відчуваючи та проживаючи сюжет разом з їх героями.

Цього разу школярі прослухали казку "Колосок", визначили її головних героїв, відобразили їх у малюнках-розмальовках та в сюжетах магнітного театру і навіть перетворилися на Півника й мишенят Крутя та Вертя, завдяки казковим маскам. Потім усі разом переглянули мультфільм-казку на сюжет української народної казки "Колосок".

На зображенні може бути: 9 людей, дитина, люди сидять, люди стоять та у приміщенні       На зображенні може бути: 3 людини, дитина, люди сидять, люди стоять та у приміщенні

На зображенні може бути: 2 людини, дитина, люди стоять та у приміщенні


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень