A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

Місячник «Краєзнавство в шкільній бібліотеці"

Дата: 22.10.2021 21:41
Кількість переглядів: 107

Одним з основних завдань у патріотичному вихованні молоді належить вихованню любові і дбайливого ставлення до рідної землі – своєї малої батьківщини, її історії, поваги до народних традицій і звичаїв, фольклору, любові до рідної природи. Нема в людини місця дорожчого, ніж те, де вона народилась, землі, на якій зросла... Щоб по-справжньому любити рідний край, його слід добре знати, необхідно вивчати його історію, мову, культуру.

Саме тому проведені заходи з краєзнавства в рамках Місячника шкільних бібліотек були спрямовані на виховання поваги до книги, формування національної свідомості, любові до рідної землі, готовності до праці й захисту Вітчизни, передачі молодому поколінню надбань нашого народу, багатства духовної культури, формування особистих рис громадянина України.

Під час місячника «Краєзнавство в шкільній бібліотеці: нові традиції та цінності» діти початкових класів ознайомились з мистецьким колажем «Мистецтво рідного краю»; учні 8-11 класів взяли участь у вікторині «Вивчай і знай свій рідний край»; для дітей 5-6 класів вихователями була організована краєзнавча тусовка «Ти в серці вічна і єдина, моя маленька Батьківщина». З цих заходів вихованці з особливими освітніми потребами дізнались, що Тернопільщина щедра на таланти... Вона подарувала людству цілу плеяду геніальних співаків і композиторів, поетів і письменників, учених і винахідників, а також змусили їх задуматись над минулим і сьогоденням, пізнанням свого коріння та нерозривним зв’язком з попереднім поколінням, єдністю нашою країни та відчуттям причетності до неї кожної родини, намагатись стати гідним спадкоємцем кращих традицій рідного краю.

У Центрі діяв буккросинг літератури краєзнавчої тематики та виставка-панорама «Немає кращої землі, ніж та, що зветься рідним краєм», що сприяли поглибленню пізнавального інтересу дітей до рідного краю як складової України, виховання у них поваги і шанобливого ставлення до історико-культурної спадщини, пробудженню почуття національної свідомості, любові та поваги до своєї Батьківщини.

Для закріплення знань про рідну Теребовлянщину для молодших школярів були організовані краєзнавчі подорожі «Барви осені», «Заповідні місця мого краю», а діти 6-11 класів взяли участь у фотоконкурсі «Чудовий край – чудової краси», зібравши мозаїку з чудовими світлинами одного з найстаріших міст України, найдавнішого міста Поділля – княжої Теребовлі.

       

       

       

       

       

       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень