A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

Мистецька мандрівка «Я світ увесь сприймаю оком, бо лінію і цвіт люблю»

Дата: 24.11.2020 21:54
Кількість переглядів: 68

Мистецька мандрівка «Я світ увесь сприймаю оком, бо лінію і цвіт люблю».

 

У  понеділок, 23 листопада 2020, у Теребовлянському навчально – реабілітаційному  центрі в рамках тижня  методичного об’єднання вчителів гуманітарних дисциплін , педагогами було організовано і проведено  мандрівку «Я світ увесь сприймаю оком, бо лінію і цвіт люблю».

З метою ознайомлення з видатними людьми Теребовлянщини  та їх  творчістю учні  відвідали виставку картин відомого художника Романа Солтисіка. Перед дітьми відкрився чарівний світ мистецтва. Художник ознайомив дітей із тематикою картин , технікою їх виконання.

Присутні мали змогу оглянути картини на різну тематику, вони вражають довершеністю, якоюсь незбагненною радістю, випромінюють світло і оптимізм. А інакше й не може бути! Адже художник своєю умілою рукою і з великою любов’ю та натхненням відтворює на полотні рідні простори нашого краю і княжого міста, дорогі серцю місця у різні пори року, улюблені квіткові композиції у пейзажах і натюрмортах. Приваблює і сакральна тематика: зображення величних місцевих храмів, ікони. А все це є результатом наполегливої праці, розкрилля фантазії, смаку, мислення…

Та не тільки картини вимальовують руки художника, у вільні хвилини він із задоволенням займається бджільництвом, розводить декоративних голубів, є добрим сім’янином, сусідом, доброзичливим колегою на роботі.

На згадку дітям залишилися кольорові світлини, позитивні емоції та побажання Романа Солтисіка : « Жити, а не існувати, бути у постійній дорозі до себе і до людей»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень