A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

Новини

Першість  області  з  вільної  боротьби  та  дзю до  серед  дівчат  та  юнаків    2004  року  народження  і  молодших.

Одним із шляхів толерантності, рівності та взаємоповаги до людей  з  інвалідністю є спорт. Адже саме завдяки спортивним іграм люди з обмеженими можливостями можуть почуватися  на рівних з іншими людьми. Спорт – чи на найкорисніший спосіб реабілітації людей з особливими потребами. Він не лише розвиває фізично, а й соціалізує, допомагає знайти сферу для самореалізації,  сприяє  інтеграції   дітей  з  інвалідністю  до активного життя у суспільстві, покращенню  їх фізичного і функціонального стану та відновлення   працездатності засобами фізичної культури і спорту.

17:20 06.03.2019

Всеукраїнське заняття доброти

1 березня, за підтримки Міністерства освіти та з метою реалізації просвітницько-виховного проекту Благодійного фонду допомоги безпритульним тваринам «Щаслива лапа», у Теребовлянському навчально-реабілітаційному центрі у дошкільному відділенні вихователями старшої дошкільної групи, Кучма Н.П. та Ковальчук Н.М., проведено «Всеукраїнське заняття доброти» на тему «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин».

00:39 02.03.2019

Стрітення

Стрітення – один з дванадцяти празників, який припадає на 15 лютого – сороковий день після Різдва Христового. Саме ж свято Стрітення, вперше було встановлено церквою у Єрусалимі після Ефеського собору 431 року. Це свято символізує зустріч Старого і Нового заповітів. Ми – учні та педагоги Центру теж відзначили цей празник, який відбувся саме цього дня. Відбувалось усе в два етапи: спочатку вчитель ОХЕ Солонинка Р. Т. ( за допомогою презентації ) розповіла про події, які відбулися саме в цей День та пізніше свято продовжили в шкільному спортзалі, де вихованці з педагогами Центру змагалися у волейбол. Звичайно, що без смакування запашних пампушок не обійшлося. Усім дуже все сподобалося і діти залишилися при веселому та хорошому настрої.

09:42 20.02.2019

Тиждень протидії булінгу.

Відповідно до  листа  Міністерства  освіти  і  науки  України  від  29.01.2019 року №1/11-881  «Рекомендації  для  закладів  освіти  щодо  застосування  норм  Закону  України  «Про  внесення   змін  до  деяких  законодавчих  актів  України  щодо  протидії  боулінгу»  від  18  грудня  2018р.  №2657-VIII»,  листа  управління  освіти   і  науки  облдержадміністрації  від  01.02.2019 р.№ 06-24/350-99  «Про  застосування  норм  Закону  України  від  18  грудня  №2657- VIII «Про   внесення   змін  до  деяких  законодавчих  актів  України  щодо  протидії  булінгу»,   Конвенції ООН  Про права дитини, законів України «Про охорону дитинства»,  «Про соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю», «Про попередження насильства в сім’ї»   та з метою організації профілактичної роботи в Центрі,  вчасного  і  правильного  реагування  на  прояви  булінгу  в  освітньому  середовищі,  ознайомлення  дітей  з  особливими  освітніми  потребами  з поняттям   булінгу, визначення ознак  жертв цькувань і методів  профілактики  виникнення та  подолання проявів булінгу в Теребовлянському НРЦ  в  лютому 2019 року проведено Тиждень протидії булінгу.

19:25 18.02.2019

Семінар на тему: «Світ професій»

13 лютого у Центрі проведено семінар, провідним спеціалістом з профорієнтації Кравчук Василиною Богданівною Теребовлянської районної філії Тернопільського обласного центру,  зайнятості на тему: «Світ професій» для учнів 8-13 класів.

13:56 14.02.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень