A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

Новини

Новий рік - радісне свято для усіх

Новий рік - радісне свято для усіх — дорослих і, особливо, для малих. Воно несе з собою радісний настрій, добрі очікування, вселяє надію і віру в краще.

18:15 21.12.2023

Тренінгове заняття «Життя онлайн»

Інтернет і соціальні мережі стали невід'ємною частиною повсякденного життя більшості підлітків. Вони проводять багато часу онлайн - спілкуються з друзями, діляться фотографіями, стежать за оновленнями інформації один одного. Хоча онлайн-спілкування має свої переваги, воно також несе певні ризики, такі як кібербулінг, надмірне захоплення гаджетами, порушення приватності. Про ці та інші проблеми, з якими дуже часто зустрічаються користувачі соціальних мереж, дізналися учні з ООП 7-8 класів Теребовлянського НРЦ на тренінговому занятті «Життя онлайн», де виконуючи різні завдання та вправи обговорювали проблеми з якими вони безпосередньо зустрічаються користуючись соціальними мережами, а також учні з ООП складали правила ефективного користування Інтернетом.

18:13 20.12.2023

Відкритий урок у 5-Г класі

Здорове харчування - запорука міцного здоров'я. Для того, щоб бути здоровим потрібно знати, як правильно харчуватися. В Теребовлянському НРЦ відбувся відкритий урок у 5-Г класі на тему "Корисні та шкідливі продукти харчування". Вчитель Головик Наталія разом з учнями з ООП вирушили у подорож під назвою "У пошуках корисного харчування». Мандруючи станціями, учні з ООП закріплювали свої знання про корисні та шкідливі продукти, про важливість споживання вітамінів різних груп, грали дидактичні ігри « Чарівний мішечок», «Здорова тарілка» та навчалися вибирати корисну їжу.

17:57 19.12.2023

Відкритий урок у 4-Г класі

Математика в початковій школі може бути простою та захопливою. Для цього варто лише згадати, що математичних цікавинок чимало довкола нас. В Теребовлянському НРЦ відбувся відкритий урок у 4-Г класі, де вчителька Галина Вітвіцька разом із учнями з ООП побували у казці «Заяча хатинка». Учні закріплювали свої знання з нумерації чисел першого та другого десятків, удосконалювали вміння записувати вивчені числа, знаходили наступне та попереднє число, називали «сусідів» числа, розв’язували задачі та продемонстрували свої конструкторські здібності.

22:19 18.12.2023

«Чорнобиль – наша пам'ять, наша біль»

Чорнобиль – один із епохальних поворотів не тільки української історії, але і всього людства. Біль і мужність Чорнобиля сповнює наші серця тривогою та неспокоєм. Тільки через багато років приходить до нас переосмислення масштабів цієї трагедії і подвигу ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

22:17 14.12.2023

Книжкова полиця "Талант, що прагнув до зірок"

13 грудня народився Микола Хвильовий (Микола Григорович Фітільов) (1893-1933) — український прозаїк, поет, публіцист, політичний діяч, один з найвідоміших представників Розстріляного відродження, ідейний натхненник гасла "Геть від Москви!".

22:15 13.12.2023

"Я вмію любити себе та інших"

Вміння любити та поважати себе та інших - це ключ до гармонійних відносин і особистого щастя. Також важливо проявляти повагу до інших, враховувати їхні потреби та цінності, інтереси, створюючи атмосферу взаєморозуміння і співпраці. Вдосконалювати ці навики учні з ООП 4-5 класів мали змогу під час тренінгу "Я вмію любити себе та інших". Його метою було навчитися позитивно ставитися до себе, розвивати самооцінку, а також приймати і поважати однокласників такими, якими вони є. На занятті учні з ООП виконували вправи, де визначали свої сильні та слабкі сторони, таланти і досягнення, удосконалювали вміння ставитися до себе і оточуючих з повагою, розумінням також навчалися дарувати компліменти своїм однокласникам, обговорювали ситуації, де через добрі справи можна дарувати любов та турботу усім довкола, адже змінюючи себе ми змінюємо ставлення до себе та інших.

22:14 11.12.2023

«Як сказати «Ні» правопорушенням»

В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насилля» в Теребовлянському НРЦ відбувся тренінг з протидії правопорушенням серед молоді для учнів з ООП 10-12 класів на тему: «Як сказати «Ні» правопорушенням». Тренінг проведено з метою інформування учнів з ООП про різні види правопорушень, попередження участі учнів у незаконних діях та навчити казати "ні" небезпечним пропозиціям. Під час тренінгу старшокласники дізналися про форми адміністративних і кримінальних правопорушень, які часто зустрічаються серед молоді. Окрему увагу приділили таким небезпечним речам як наркотики, алкоголь, крадіжки, хуліганство тощо. Обговорювали як уникати ситуацій, пов'язані із порушенням закону, як реагувати на спроби участі у протиправних діях, також наголосили куди слід звертатися, у разі необхідності, по допомогу.

22:09 11.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень