A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

Новини

Заочна екскурсія "Де найкраще місце на Землі?"

Свято туризму відзначають не тільки люди, чий стиль життя пов'заний з подорожами та рюкзаками, але й вихованці Теребовлянського навчально-реабілітаційного центру. Щоб розширити свій світогляд і дізнатися щось нове, діти зібралися на заочну екскурсію "Де найкраще місце на Землі?", приуроченому Всесвітньому дню туризму, яке відзначають саме сьогодні - 27 вересня. Вчитель географії Солонинка Р. Т. разом із вихованцями закладу визначилися, що найкращим місцем на Землі є рідне Тернопілля. Мандруючи рідною місцевістю, діти дізналися про замки, унікальні печери та релігійні святині, що розташовані в нашій області. Важко було й не згадати про велике релігійне свято, яке припадає саме на 27 вересня - свято Воздвиження Чесного Хреста. Учні та присутні з цікавістю прослухали стислу розповідь про події, які відбулись давним давно, про воздвиження того, справді Чесного Хреста, на якому був роп'ятий наш Спаситель, від якого хворі зцілялись, а померлі воскрешали. По завершенню вчитель привітала усіх зі святами, які припали на один день.

22:12 27.09.2021

Презентація "Відгомін тиші", приурочену Міжнародному дню глухих та Дню жестової мови

Ми не замислюємося, як живеться в країні глухих людей, коли світ навколо тебе позбавлений звуків, добрих слів, музики, слів вибачення чи подяки, не чути співу птахів, стукоту дощу за вікном, звуків будильника. Люди, які живуть у тиші тим не менше мають повноцінне життя: навчаються, працюють, закохуються, одружуються, народжують дітей.

22:05 27.09.2021

Чемпіонат Тернопільського регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю "Інваспорт"

У п'ятницю, 24 вересня 2021 року, проходив Чемпіонат Тернопільського регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю "Інваспорт", в якому взяли участь школярки нашого закладу. За підсумками змагань з осінньго легкоатлетичного кросу І місце зайняла Гудзь Валентина (8-А клас), ІІ місце - Пилипів Вікторія (6-А клас).

20:36 27.09.2021

Тиждень протидії булінгу.

Кожна людина, яка живе в соціумі, може зіштовхнутися із фізичним чи психологічним насильством щодо себе. Особливо це твердження є актуальним у стосунках між дітьми шкільного віку та молоді. На сьогоднішній день надзвичайно гостро постає проблема агресивних проявів у міжособистісних стосунках учнівської молоді. Останніми роками визнано поширення в освітній практиці такого явища, як шкільний булінг, який можна вважати першим кроком до справжнього насильства та злочинної поведінки. Діти є найбільш вразливою категорією, вони соціалізуються, навчаються різним моделям поведінки, і, на жаль, булінг стає однією з таких моделей. Саме тому до цієї проблеми не слід ставитися легковажно.

20:30 27.09.2021

Сьогодні відбувся захід, приурочений 30-ій річниці Незалежності України, "Квітни, моя Україно!"

Упродовж багатьох років стало доброю традицією нашого Центру у вересні проводити виставку композицій з квітів та природного матеріалу. Так, сьогодні, 16.09.2021 р. відбувся захід, приурочений 30-ій річниці Незалежності України, "Квітни, моя Україно!", під час якого учні, під керівництвом вихователів та класних керівників, продемонстрували творчі та креативні авторські витвори.

23:52 16.09.2021

Інформаційно пізнавальний захід з нагоди дня вшанування ікони " Неопалима Купина"

Кожного року, 17 вересня, вшановують ікону " Неопалима Купина". Так, в Теребовлянському навчальному реабілітаційному Центрі відзначили цю дату, а саме 16 вересня 2021року, де був проведений інформаційно пізнавальний захід з нагоди цього дня. Вихованці Центру багато дізналися про найдавнішу ікону Діви Марії " Неопалима Купина", як покровительку усіх пожежників та рятівників, адже Вона рятує тих, хто потрапив у біду. Вчителель ОХЕ Солонинка Р. Т. розповіла усім присутнім про цю Чудотворну ікону нашої Небесної Цариці. Завершився захід молитвою до Богородиці про захист від вогню, блискавки та усіх негараздів.

18:01 16.09.2021

Сьогодні учні 4-Б Теребовлянського НРЦ відвідали виставку "Українські гроші:історія, факти, сьогодення" у музеї-майстерні м.Теребовля

Сьогодні учні 4-Б Теребовлянського НРЦ разом з класним керівником Вітвіцькою Н.А. та вихователем Сивульською Н. І. відвідали виставку "Українські гроші:історія, факти, сьогодення" у музеї-майстерні м.Теребовля.

21:51 14.09.2021

Спортивно-оздоровчі заходи до Дня фізичної культури і спорту

Всім відомо, що найціннішим скарбом для людини є здоров’я, а кращим другом здоров’я був і залишається спорт. Спорт – це життя! Культ здорового тіла, в якому здоровий дух, завжди був притаманний українцям.

21:36 14.09.2021

Фінальні змагання ХХVІІІ Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе»

З 15 - 18 червня 2021 р. на стадіоні факультету фізичного виховання ЦДПУ ім. Володимира Винниченка, що в місті Кропивницькому, відбулися фінальні змагання ХХVІІІ Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з легкої атлетики серед дітей з ураженням опорно-рухового апарату, порушеннями зору, інтелектуального розвитку, слуху, присвячені 30 - ій річниці Незалежності України.

16:11 20.06.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень