A A A K K K
людям із порушенням зору
Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр
Тернопільська область

Новини

На уроці "Я досліджую світ" учні 3-Г класу мали змогу спостерігати за тим, як рослини "п'ють" воду.

Уникаючи незрозумілих формул і складних термінів, залучаючи дітей до дослідницької діяльності, можна пояснити чимало нового й цікавого. Адже це дуже нагадує фокуси, які подобаються дітям. 01 грудня 2021 року на уроці "Я досліджую світ" учні 3-Г класу мали змогу спостерігати за тим, як рослини "п'ють" воду. Для цього їм знадобилися лише: пекінська капуста, харчовий барвник, вода, стаканчики. Юні дослідники зі щирим захопленням спостерігали, як листя капусти поступово змінює забарвлення. Це показало, що рослина, поглинаючи воду ззовні, постачає її в наземну частину.

20:10 02.12.2021

На заняті творчої майстерні, яке відбулося в 1-Б класі, діти мали змогу виготовити новорічну іграшку з фоамірану.

Завтра у наші вікна постукає зима-чарівниця. І вже зовсім скоро вона подарує нам чудові Новорічні свята, які є улюбленим часом дітвори. Вони постають у дитячій уяві, як чарівна, магічна казка. І ця казка починається з ялинки, прикрашеної маленькою іграшкою. Кульки, зірочки, шишечки, фігурки звіряток – традиційне «вбрання» для наших новорічних красунь. Без них і свято вже не свято, і деревце виглядало б сумно.

21:46 30.11.2021

Учні 8-Б класу вивчали тему "Кількісний склад розчину.

Хімія - цікава наука про речовини та їх перетворення. Сьогодні, 30.11.2021р., учні 8-Б класу вивчали тему "Кількісний склад розчину. Масова частка розчиненої речовини." На уроці діти виконували різні цікаві завдання, розв'язували задачі та навіть створили "сторінку в інстаграмі" для води. Проте найцікавіше було досліджувати властивості розчину під час досліду "Лавова лампа".

19:32 30.11.2021

У 6-В класі на уроці математики учні продовжували вивчати геометричні фігури, зокрема прямокутний трикутник.

У 6-В класі на уроці математики учні продовжували вивчати геометричні фігури, зокрема прямокутний трикутник. Одним із завдань уроку було вибрати прямокутні трикутники з ряду інших.

19:06 30.11.2021

Вивчаючи тему "Сенсорні системи нюху та смаку", учні 9-Б класу зробили новий, але впевнений, крок у царину сенсорної системи людини та розкрили її надзвичайне значення.

Світ, який оточує людину, є багатим на кольори, звуки та запахи. Складні та різноманітні процеси, що відбуваються в її організмі, допомагають їй поринути у цей світ і насолоджуватися життям.

23:00 29.11.2021

Учні 3-г класу на уроках адаптивної фізичної культури з задоволенням грають у рухливі ігри та естафети.

Кожна дитина відчуває природну потребу в активному русі. Найбільш рухливими та улюбленими уроками школярів Центру є фізична та адаптивна фізкультура. У початковій школі ці уроки проходять з веселими іграми.

17:43 29.11.2021

«Формула вибору професії: хочу-можу-треба». Саме під такою назвою пройшло заняття ціннісно-орієнтованої діяльності, яке провела Сазонова Т. І.

«Формула вибору професії: хочу-можу-треба». Саме під такою назвою пройшло заняття ціннісно-орієнтованої діяльності, яке провела Сазонова Т. І. Діти ознайомилися з формулою вибору професії та її компонентами. Вихователька роз'яснила школярам наскільки важливим є майбутній професійний вибір, оскільки робота – це не тільки матеріальне, але й душевне задоволення.

17:30 29.11.2021

На цікавому пізнавальному уроці «Я досліджую світ» допитливі учні 2-А класу (з порушенням слуху) дізнавалися про різні стани води та вчилися її фільтрувати.

Порушення слуху — не привід для розпачу, а глухота — не вирок, винесений природою. Головне — допомогти дитині почуватися впевнено, бути щасливою, знайти своє місце в житті.

15:52 26.11.2021

При вивченні розділу "Технологія виготовлення виробів із фанери та ДВП" учні 5-Б класу, згуртувавшись, набравшись терпіння та витримки, попрацювали над виготовленням творчої роботи - пазл "Карта України".

На уроках трудового навчання в учнів з особливими освітніми потребами формуються такі важливі якості, як уміння працювати в колективі та уміння керувати собою в процесі праці.

15:47 26.11.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень